"Мисля, че поставихме много добро начало за обмяна на опит

...
"Мисля, че поставихме много добро начало за обмяна на опит
Коментари Харесай

Добро начало за обмяна на опит между София и китайската провинция Фудзиен в здравеопазването

"Мисля, че поставихме доста положително начало за обмяна на опит сред София и китайската провинция Фудзиен в областта на опазването на здравето. " Това сподели водачът на Българска социалистическа партия в столицата Калоян Паргов след извършените през днешния ден срещи, които с ръководителя на районен съд на Българска социалистическа партия - Искър Борис Цветков проведоха сред 6-членна китайска делегация от провинция Фудзиен и управленията на две софийски лечебни заведения. Представителите на милиардната азиатска страна дойдоха в София по покана на Калоян Паргов и Борис Цветков и също по тяхна самодейност бяха проведени срещи с проф. доктор Цветомир Димитров и управлението на Университетска първа многопрофилна болница за интензивно лекуване "Св. Йоан Кръстител ", както и с шефа на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ " проф. доктор Бойко Коруков и негови сътрудници.

"Запознахме нашите китайски посетители с два вида лечебни заведения - едната - Първа градска е общинска, а другата - ИСУЛ е държавна университетска. Показахме им нашата система на опазване на здравето. Целта на визитата на делегацията от китайската провинция Фудзиен е да обмени опит и практики за метода на действие на здравните заведения ", изясни Паргов. По думите му гостите са се поинтересували от здравното обучение и от метода, по който приключилите студенти съумяват да се осъществят професионално в здравните заведения в страната.

"Освен това коментирахме и общи проблеми. Оказа се, че както в България, по този начин и в Китай има дефицит на финансиране на здравните заведения. У нас конкуренцията сред частните и обществените лечебни заведения е доста огромна и това основава проблеми от позиция на качеството на предлаганите услуги в общинските здравни заведения и неналичието на дофинансиране ", посочи Паргов.

Според него направените срещи са положително начало за обмяна на опит. Лидерът на Българска социалистическа партия - София изрази убеденост, че ще последва връщане на визитата от страна на българска делегация, формирана от медицински експерти, в китайската провинция Фудзиен. "Посещенията за обмяна на опит сред другите страни са добра процедура ", разяснява той. По думите му модерното опазване на здравето изисква световен метод и познаване на положителните практики на другите континенти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР