Мисля, че още няколко години вирусът COVID-19 ще бъде с

...
Мисля, че още няколко години вирусът COVID-19 ще бъде с
Коментари Харесай

Вирусолог: За втора вълна на COVID-19 у нас не можем да говорим, първата не е свършила

Мисля, че още няколко години вирусът COVID-19 ще бъде с нас, сподели вирусологът проф. Радка Аргирова в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

" Засега виждаме, че има повишаване на случаите, образователната година е мотив за това ", съобщи тя, написа Novini.bg.

Не се съблюдават плануваните ограничения, усилиха се събиранията през лятото, това е причина за повече инфектирани.

" Трябва да кажем, че  в България, спрямо останалите страни, броят на инфектираните не е чак толкоз огромен ", съобщи проф. Радка Аргирова.

За втора вълна в България не можем да приказваме, тъй като първата не е свършила. Има вълнообразни спадания, покачвания, които и в бъдеще ще бъдат налице. Само като се съблюдават ограниченията, можем да помогнем за понижаване на болестта.

Проф. Аргирова изрично е за потребление на маските, даже и в учебно заведение . И когато си играят, децата би трябвало да са с маски. Шлемовете също правят работа, изключително за тези, които непрестанно са по отношение на хора. Те са потребни, би трябвало да се почистват от време на време, а маската би трябвало да се сменя, предложи вирусологът.

При дребните деца е мъчно да се поставят маски в детските градини и проф. Аргирова предложи по опция да се разредят групите и да се измисля такова занятие, при което децата да не са доста близо един до различен. И посъветва бебетата да не бъдат целувани, с цел да се избегне предаването на вируси.

При приближаване на грипния сезон хората си задават въпроса по какъв начин ще се разпознава грипът от ковид. Този проблем стои пред лекарите - по какъв начин ще слагат диагнозата. Има проби - и бързи, и PCR за Коронавирус, и за грип, и комбинирани. И да се подсети още веднъж - маската е универсалното защитно средство.

Има и признаци, по които грипът се разграничава от ковид. Признаците на грипа стартират 24 до 48 часа от до момента до инфектиран, при Коронавирус признаците се демонстрират на 7-8 ден, само че още от 2-3 ден инфектираното лице отделя вирус.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР