Мисля, че няма да има втора вълна или ако има,

...
Мисля, че няма да има втора вълна или ако има,
Коментари Харесай

Чака ли Мангъров втора вълна на коронавируса?

„ Мисля, че няма да има втора вълна или в случай че има, тя няма да бъде същата, тъй като виждате, че в действителност тук нищо не се случи изключително. Какво бихме могли да чакаме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да пристигна. Ние ще сме си отново същите, каквито сме си били “, съобщи в изявление за БНР началникът на детското поделение в Инфекциозната болница доцент Атанас Мангъров.

„ Трябва лека-полека да минаваме към естествен темп на живот и това с отварянето на детските градини е една напълно вярна стъпка “, сподели той. „ Децата са тези, които са минимум застрашени от тази зараза “, обоснова се експертът.

По думите му е „ доста хубаво, че родителите, които са съумели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина. „ Тези, които не са ги пуснали, аз съм сигурен, че малко по-малко ще съумеят да преодолеят страховете си и да се върнат към естествения темп на живот “, уточни той.

Трябва ли да се вършат проби на личния състав?

„ Не е нужно да се вършат, тъй като един тест може да бъде един ден – било позитивен, било негативен и единствено след няколко дни индивидът да бъде инфектиран, само че в това няма нищо ужасно “, сподели доцент Мангъров.

„ Мисля, че нещата вървят към привършване и доста скоро ние ще се върнем напълно към естествен темп на живот и ще си спомняме с трогване всички тези осъществявания, които ни се случваха, пред края на зимата и началото на пролетта “, уточни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР