Мисля, че няма да има проблем да бъде съставено правителство.

...
Мисля, че няма да има проблем да бъде съставено правителство.
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Трябва да се поиска имунитетът на Гешев

Мисля, че няма да има проблем да бъде формирано държавно управление. Това се вижда предвид на диалозите от през вчерашния ден и оня ден. Това сподели пред Нова Нюз водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Друг е въпросът, че то ще бъде формирано под външен напън и не виждам по какъв начин ще издържи. Преди време Байдън загатна Радев и министър Петков. Безспорен факт е, че Съединени американски щати са тези, които дефинират българския министър-председател и то не от през вчерашния ден и от през днешния ден ", съобщи Костадинов.

" Трябва да се изиска имунитетът на основния прокурор. Той би трябвало да бъде отстранен от поста и институцията, която оглавява. Начинът да се случи това е смяна в Закона за правосъдната власт. Това ще бъде едно от първите неща, за които ще работим в новия парламент. Не може прокуратурата да работи като проведена незаконна група ", уточни водачът на " Възраждане ". 

По думите му лицето, фигурата и самата институция на основния прокурор са безпределно компрометирани и би трябвало да бъдат изменени. " В противоположен случай рискуваме да продължаваме да следим по какъв начин прокуратурата повдига обвинявания на едни, а на други не повдига обвинявания. Законът би трябвало да е идентичен за всички ", акцентира Костадин Костадинов.

" Ние считаме, че Главната прокуратура би трябвало да бъде закрита напълно, нейните функционалности би трябвало да преминат към Министерството на правораздаването и самия министър на правораздаването би трябвало да поеме функционалностите на основен прокурор, както е в Съединени американски щати ", сподели още Костадинов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР