Мисля, че няма човек в тази зала, който да е

...
Мисля, че няма човек в тази зала, който да е
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Още преди да е приет основния закон за бюджета, се говори за актуализация

" Мисля, че няма човек в тази зала, който да е уверен, че това ще е последното гледане на законопроекта за държавния бюджет за 2022 година Още след подписването на съдружното съглашение, сътрудниците обявиха, че от 1 юли ще има актуализация на бюджета. Това е казус в нашата история - още преди да е признат главния закон за бюджета, да се приказва за неговата актуализация ", това съобщи някогашният финансов министър Кирил Ананиев от пленарна зала в Народно заседание.

По думите му това демонстрира, че финансовата рамка на страната няма годишен времеви темперамент.

" Намираме се в една доста комплицирана обстановка, от която можем да излезем по два метода. Минаха повече от два месеца от подписването на съдружното съглашение. Остава още повече от месец до привършване на удължаването на нормите от бюджета за 2022-ра година, които ще работят до 31 март тази година. Четири месеца мисля, че са изцяло задоволителни, с цел да може да се трансформира съдружното съглашение в съдружна стратегия ", добави Ананиев и насочи две оферти към ръководещите.

Първо, да се отдръпна плана за Бюджет 2022 и до края на месец март да внесе различен бюджет, който да има годишен небосвод на деяние.

Второто предложение на Ананиев е законопроектът да не се споделя Закон за държавния бюджет на Република България за 2022 година, а Базов закон за държавния бюджет за 2022 година

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР