Мисля, че мнозинството в новия Общински съвет в Русе ще

...
Мисля, че мнозинството в новия Общински съвет в Русе ще
Коментари Харесай

Новият кмет на Русе: Коалиция с досега управлявалата партия ГЕРБ в общинския съвет е невъзможна

Мисля, че болшинството в новия Общински съвет в Русе ще бъде доста необятно. Коалиция с до момента управлявалата партия ГЕРБ е невъзможна. С всички останали имаме благоприятни условия за работа по съответни въпроси.

Това разяснява пред публицисти новият кмет на Русе Пенчо Милков от локалната коалиция /МК/ "БСП за България ", откакто през днешния ден постави клетва и встъпи в служба. По думите му Общинският съвет е цветен, защото има представители на 10 политически обединения. ГЕРБ има 15 съветници, МК "БСП за България " е с 14, МК "ВМРО - Българско национално движение(НФСБ) " е с осем, МК "Съюз на демократичните сили (СДС, ДБГ, ССД, Разузнавателна служба на ФРГ и Движение 21) " - четирима, "Демократична България-Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение) " - трима. Партия "Атака " и Движение за права и свободи имат по двама, а с по един представител са МК "Движение ЗАЕДНО за смяна (БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР) ", Българска социалдемократическа партия и партия "Възраждане ".

Милков изясни, че се е срещнал с всички представители на политическите сили. "Смятам, че открих поддръжка за доста от концепциите, които имам. Голяма част от платформите съответстват и съгласно мен има схващане по повод и на комисиите, и на нещата, с които да стартираме. Повече конкретика сега не мога да кажа, защото ми следва да навляза в детайлности в общината и нямам самообладание фактически да видя първите въпроси, по които би трябвало да вземем отношение ", сподели Милков, представен от Българска телеграфна агенция.

Вижте какви са окончателните резултати от балотажа

Той разяснява още, че се надява при започване на идната седмица да е подготвен екипът му от заместници, които ще бъдат четирима - напълно специалисти. "Водя диалози и върша всичко допустимо екипът ми да е подготвен оптимално скоро, тъй като без заместник-кметове нямам тези специфични познания и умения, които са ми нужни ", сподели Милков.

Милков съобщи, че към този момент е разговарял с досегашния кмет Пламен Стоилов от ГЕРБ. По време на срещата си е записал настоящите предпочитани въпроси. Стоилов го посъветвал да си пази и гърба. Милков сподели още, че човек няма по какъв начин да се занимава с социална работа, без да има доверие в хората, с които работи.

Пенчо Милков печели в Русе

Новият кмет разяснява още, че след четири години си показва огромните инфраструктурни планове да бъдат завършени, да се позволи фрапантно казусът с въздуха в Русе. Целта му ще бъде общината да е обществена, а градът да бъде доста по-сигурен и наличен. "Съгражданите ни ясно обявиха, че желаят смяна. Вярвам, че ще осъзнаем ролята си и ви приканвам да се водим от четири правилото в идващите четири години - единство, подготвеност, бистрота и честност. Не по един за всяка година, а от всички дружно ", обърна се към новоизбраните общински съветници Пенчо Милков по време на церемонията.

Досегашният кмет Пламен Стоилов, който съобщи знаците на общината на Милков, пожела да продължи ускореното развиване на Русе. Церемонията продължи с избор на ръководител на Общинския съвет. След скрито гласоподаване на всичките 51 съветници бе определен Иво Пазарджиев от "ВМРО-Българско национално движение(НФСБ) ". Той бе подсилен с гласовете на 28 съветници. За другия претендент - Наталия Кръстева от ГЕРБ, гласоподаваха 16 съветници. Недействителните бюлетини, открити в урната, бяха седем. След избора Иво Пазарджиев съобщи, че няма да разреши престижът на институцията да бъде накърнен, няма да дели и съветниците на ръководещи и съпротива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР