Мисля, че коалиционното споразумение е пред финала си, буквално преди

...
Мисля, че коалиционното споразумение е пред финала си, буквално преди
Коментари Харесай

Румен Петков: Въпрос на часове е коалиционното споразумение да бъде финализирано

Мисля, че съдружното съглашение е пред финала си, безусловно преди час имахме диалози с госпожа Нинова и желая да изразя въодушевлението си от обстоятелството, че Левицата е решена да даде всичко каквото може, с цел да се стигне до едно съглашение, което дава отговор на публичните потребности. Въпрос на часове е това съглашение да бъде финализирано. Това съобщи Румен Петков водач на " АБВ " в предаването " Още от деня ".

" Ние от АБВ предложихме посредством формата " Българска социалистическа партия за България " първо да има един шестмесечен интервал, през който да се направи оценка на обстановката и на капацитета на настоящите структури. Да се надяваме, че всички, които участваме в този развой, ще изхождаме от интереса на обществото ", разяснява Румен Петков.

" Не бих желал да разясня имена за съответните постове ", добави още Петков.

Той сподели още, че от " АБВ " са предложили " оценки за избрани стъпки и оферти в границите на съдружното съглашение ".

Румен Петков съобщи, че Корнелия Нинова е подготвена да излезе с останалите партии от обединението на среща пред обществото.

" Самата тя сложи въпроса, че такава среща е нужна ", разяснява Петков.

Според него Бойко Рашков и Стефан Янев са хора, които са посочили, че са " хора на дълга и хора, които са посочили гръбнак в тази извънредно напрегната обстановка ".

" Работил съм с Бойко Рашков като началник на следствието и като депутат и не смятам, че той и военачалник Янев би трябвало да бъдат адресирани. Аз мисля, че когато човек става член на кабинета евентуално е с политически пристрастия, само че оттук-нататък той е министър на Република България ", добави още Петков.

Той съобщи, че се надява на следващия ден да има политическо съглашение и виждане за ново държавно управление.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР