Мисля, че един от най-важните уроци в училището на живота

...
Мисля, че един от най-важните уроци в училището на живота
Коментари Харесай

Как да планираме и запомняме щастливите моменти

" Мисля, че един от най-важните уроци в учебното заведение на живота касае времето. За това какво избираме да вършим с времето, което имаме? Кои минали прекарвания са ни донесли най-вече благополучие? Вярвам, че когато обръщаме взор обратно към щастливите места и събития от предишното, получаваме опция да си създадем по-добър проект за пътя напред – проект за бъдещи хубави мемоари. План за по-щастливи дни. План за по-щастливо бъдеще. "
Майк Викинг основава първия в света Институт за проучване на щастието през 2013 година в Копенхаген, Дания. Освен това е помощник откривател към Световната база данни за щастието и член на консултативния съвет към Политиките на Световния отчет за щастието на Организация на обединените нации.
Майк Викинг е съветник по въпросите на щастието и по какъв начин да използваме материалното благосъстояние за по-качествен живот. До момента е изнасял отчети в над четиредесет страни, a вестник Таймс го разказва като „ най-щастливия човек на света “.
Притежава тапия по бизнес и политически науки, работил е за Министерството на външните работи на Дания. Автор е на международните бестселъри „ Малък справочник по хюга “ и „ Малък справочник по люка “.
В новата си книга Майк Викинг преглежда хубавите мемоари като част от щастието. Като се базира на световни изследвания, научни опити и персонални прекарвания, той разкрива по какъв начин се образуват те и ни поучава по какъв начин сами да сътворяваме незабравими моменти. За да поддържаме хубавите си мемоари живи, би трябвало да ангажираме сетивата си, да използваме силата на първите неща и да осъзнаваме възприятията и страстите си. Разбира се, целесъобразно е да запечатаме моментите на благополучие на фотография. Или просто да си ги припомняме, като описваме с носталгия истории за положителните остарели времена.
Хубавите мемоари са неразривна част от психологичното здраве и цялостното ни чувство за благополучие. Те ни дават мощ в сложни моменти, припомнят ни кои сме в реалност и ни изпълват с вяра за бъдещето. Затова дано поемем по алеята на спомените дружно с Майк Викинг и да стартираме да планираме специфични моменти, които да се трансфорат в прелестни мемоари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР