Мисля, че е време да спрем да се залъгваме -

...
Мисля, че е време да спрем да се залъгваме -
Коментари Харесай

Как да разпознаем силните и здравословни любовни отношения

Мисля, че е време да спрем да се залъгваме - съвършени връзки НЯМА. Така, както няма и съвършени хора.

Щастието не се поражда от липса на спорове, а от способността ни да се оправяме с тях и въпреки всичко да останем дружно.

Бих желала да кажа, че приказвам от персонален опит и имам години обратно образци за това, какво е в действителност мощна и същинска връзка, само че пък не мога да се нарека специалист по връзките.

Затова просто ще употребявам образците от всекидневието си, с цел да очертая едни здравословни взаимоотношения.

Ако от време на време желаете да хванете един нож и да замерите колегата си с него, не сте единствените на света, които имат такива пориви.

Някой употребяват чинии, безжични мишки, телефони, книги, всевъзможни тежки неща. И множеството от тези, които хвърлят, са дами.

Поне 70% от разделите са поради разногласия и спорове, които пораждат вкъщи, само че са подбудени от редица външни фактори - натоварена седмица, непоносим началник, досадни сътрудници, кофти действия от другари или просто промяната на времето.

Важно е по какъв начин реагираме на обстановките, а не какво се случва. Затова през днешния ден желая да ви показва няколко признака, че се намирате в една мощна и здравословна връзка, въпреки и да ви се коства напълно друго от време на време.

Ето ги и тях:

1. Просто сте себе си - без превземки, без да се ограничавате и да си мерите думите. Без да се притеснявате, че отсрещния ще одобри нещата неправилно. Това значи, че няма неразрешени тематики и двамата се чувствате чути и разбрани от другия. Не губете връзката сред себе си, тъй като точно тогава нещата стартират да отиват към разлъка.
 Weheartit
2. Имате и отделяте време за себе си - това, че се влюбени, не значи, че би трябвало да се обсебвате. Не е нужно да прекарвате всеки миг дружно. Ако отделяте време за своите занимания и ползи и да поддържате другарствата, които сте основали преди да сте дружно даже, вашата връзка ще бъде доста по-силна. И по този метод ще имате опцията да израснете и като персони.

3. Карате се - да, вярно прочетохте. Да имате разлики в мнението е най-нормалното нещо на света. Защото, в случай че бяхте идентични, повярвайте ми, щяхте да умрете от досада. Хората в здравословни връзки се карат продуктивно и постоянно излизат с решение. Е, не незабавно, само че може и след 2 дни безмълвие. Но стигат. А кой се извинява ли? Разбира се, че този, който е сбъркал.
 Weheartit
4. Вие харесвате себе си и своя сътрудник - нито една връзка не е почнала да върви нагоре просто ей по този начин, откакто единият е спечелил от тотото, или ви се роди бебе или се преместите в новия апартамент. Това е един мит, който не трябва да позволяваме. Ако в този момент, в сегашния миг, не харесвате живота си с индивида до вас и не сте влюбени в него, значи и милиони да имате, няма да се случи. Важното е да оценявате другия в този момент, поради качествата, които има, а не след време - когато той се промени.

5. Вие взимате решенията дружно - никой не носи панталоните 24/7 в здравите връзки. Решенията се взимат и от двамата. Не сте подвластни един от различен - става дума за доверие и ценене на желанията на отсрещния. Самосиндикалните решения са пагубни за една връзка.
 Weheartit
6. Можете да се забавлявате дружно - в случай че знаете по какъв начин да се смеете дружно и знаете какво голямо значение имат дребните неща (да направиш вечеря, да се забавлявате на едни и същи неща, да се досещате сами за потребностите на другия, още преди той да ги е изрекъл), значи знаете защо приказвам.

7. Намирате салдото - в случай че вашия сътрудник би трябвало да работи до късно, вие взимате ролята на професионален готвач и даже може да отидете да измиете колата, в случай че се постанова. Или вие ще посетите родителите си, до момента в който той пуска пералня. Така стоят нещата - вие сте тим, предайте щафетата вярно.
 Weheartit
8. Знаете по какъв начин да бъдете оценявате другия - няма нищо по-прекрасно от това да се чувстваш оценен, обичан и даже напълно отрупан с грижовност от обичания си човек. Уважението е извънредно значим фактор за здрава връзка - в случай че се усетите, че показвате повече почитание към хора, които съвсем не познавате, в сравнение с към индивида до вас, мисля, че е време да преподредите целите си.

9. Прощаваш дребните неща - да, той ще те нервира от време на време и ти него - също. Ще си казвате неща, които в действителност не мислите и ще се държите непоносимо един с различен. Важното е по какъв начин реагирате на обстановките, които имате. Той ще не помни за следващ път да купи мляко. Добре, кажете му, че това е разочароващо и след това просто му простете. не е нужна спомагателна драма.
 Weheartit
10. Вие си имате доверие - здравословните връзки се базират на доверие и вярна връзка без задръжки и недомлъвки.

11. Вие поддържате интимността - сексът е значима част от едни взаимоотношения, само че е доста друга част от интимността, която се концентрира по-малко върху физическото и повече върху прочувствената връзка - другарството и шерването, от което имате потребност между тях.
 Weheartit
12. Вашата връзка е мястото, на което се чувствате най-сигурни - вашите взаимоотношения би трябвало да въплъщават успокоение и естетика вътре във вас самите. Стабилното място, където се прибирате вечер след дълъг ден. Това не значи, че няма да се карате, а че когато нещата станат доста напечени, желаете да споделяте само с него.

13. Говорите с него, а не с други хора - когато имате някакъв проблем или сте загрижени, споделяте с него,а не с Facebook. Разбира се, че можете да се обърнете към своите другари за опора, само че не би било добър знак, в случай че съзнателно избягвате сериозните диалози с колегата си.

14. Казвате магическите думи - "Обичам те ", "Извинявай " и "Благодаря ти ".
 Weheartit Притча за дългите лъжици (по Хорхе Букай) Незабравимите и вдъхновяващи цитати на Умберто Еко Няма нищо по-лесно от това да откажеш цигарите и други препоръки от Марк Твен
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР