Мисля, че е богатство за всяка държава да използва този

...
Мисля, че е богатство за всяка държава да използва този
Коментари Харесай

Хамид за номинацията на Цацаров за шеф на КПКОНПИ: Богатство за всяка държава е да използва този потенциал

Мисля, че е благосъстояние за всяка страна да употребява този капацитет, сподели пред публицисти в Народното събрание Хамид Хамид от ПГ на Движение за права и свободи във връзка номинацията на настоящия основен прокурор Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ. Номинацията бе оповестена през вчерашния ден от представители ГЕРБ и на "Обединени патриоти ".

"ПГ на Движение за права и свободи не е обсъждало постъпилите през вчерашния ден две кандидатури за ръководител на КПКОНПИ. След като те внесат своите концепции, ние ще се съберем и доста деликатно ще ги проучваме в елементи ", съобщи Хамид. "Разбира се, няма по какъв начин да не отбележа и моето мнение, и на моите сътрудници, за безспорната персона на основния прокурор, за безспорния професионализъм и качествата, които той има. Мисля, че е благосъстояние за всяка страна да употребява този капацитет ", разяснява Хамид. По думите му точно КПКОНПИ е мястото, където този капацитет може да се развие.

Даниела Дариткова: Кандидатурата на Сотир Цацаров е консенсусна

Хамид уточни, че без значение кой бъде определен за ръководител, следва да продължат законодателните промени в тази сфера. "Надяваме се да работим извънредно интензивно с новоизбрания ръководител в тази посока ", сподели още той.

Кандидатът за поста ръководител на антикорупционния орган - депутатът от ПГ "Воля - българските родолюбци " Симеон Найденов, съобщи пред публицисти, че ще се въздържи от коментар за предстоящата конкуренция, защото през днешния ден изтича крайният период за номинации.

На въпрос дали има шансове против кандидатурата на Сотир Цацаров, Найденов разяснява: "Това зависи от народните представители - по какъв начин ще гласоподават, щом съм приел кандидатурата, може би - да ".

ГЕРБ и Оперативна програма издигнаха кандидатурата на Цацаров за ръководител на КПКОНПИ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР