Мисля, че е безопасно да се каже предварително, че това

...
Мисля, че е безопасно да се каже предварително, че това
Коментари Харесай

Знаете ли, че не бива да пускате водата, когато капакът на тоалетната не е затворен

Мисля, че е безвредно да се каже авансово, че това е едно от най-грубите неща, което ще прочетете през целия ден. Това обаче евентуално е и едно от най-важните четива, касаещи вашето здраве и здравето на вашето семейство. Защо? Защото, в случай че не пандизите капака на тоалетната, когато пускате водата от казанчето, доста нездравословни бактерии ще се пръскат из цялата ви баня. И не, това не е смешка. Това е самата истина и действителната заплаха за вашето здраве.

Професионален съвет: Непрекъснато течащите тоалетни също не са положителни, тъй че се заемете да ги поправите или просто извикайте занаятчия.

Според обзор на изследванията от 2013 г излиза наяве, че стартирането на вода в тоалетната паница с необятно отворен похлупак може да значи евентуален риск. Специфичният акт се назовава „ аерозоли от тоалетната бликам “, който се случва по време на стартирането на водата. Когато тоалетната съдържа изпражнения или повърнато, пуснатата вода може да създаде евентуално инфекциозни аерозоли, които ще живеят във вашата баня с часове. Още по-страшно е, в случай че самият вие сте напръскан с сходни аерозоли.

Поддържането на банята чиста не е нова концепция, изключително откакто бактериите елементарно могат да замърсят тоалетните седалки, капаците, подовете към тях или всевъзможни близки повърхности. Но почистването на тоалетната ви евентуално не е в листата ви с незабавни действия, причиняващи заболявания. Ако не друго, то изплакването на тоалетната се възприема като почистваща активност, а в действителност не е по този начин.

Дръжте капака на тоалетната си затворен

Ето спецификата: Когато пускате водата в тоалетната паница, част от аерозолните капчици, получени по време на прекосяването ѝ, могат да съдържат микроби. Микробите идват от инфекциозни болести от всичко, което има в тоалетната паница. Повръщането и изпражненията могат да съдържат високи концентрации на патогени като шигела, салмонела и даже норовирус. Тези патогени могат фактически да оцелеят на повърхности седмици или даже месеци наред. Представете си по какъв начин биха се настанили дружно с вас на масата, в леглото, даже и на четката ви за зъби и кърпата, с която си триете лицето и ръцете.

Проучването споделя: „ Изследванията демонстрират, че този тоалетен водопад може да играе значима роля в предаването на инфекциозни болести, за които патогенът се отделя в изпражненията или повръщането. Възможната роля на тоалетния водопад във въздушното предаване на норовирус, ТОРС и пандемичния грип е от необикновен интерес за учените. “

Така че за в бъдеще, може да се постараете да затваряте капака, когато пускате водата. Особено в случай че тоалетната е покрай четката ви за зъби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР