“Мисля, че абсолютно всички изисквания могат да бъдат изпълнени. Ние

...
“Мисля, че абсолютно всички изисквания могат да бъдат изпълнени. Ние
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ “Бобов дол”: Изискванията ни са изпълняеми и добре обмислени

“Мисля, че безусловно всички условия могат да бъдат изпълнени. Ние сме много рационални и много премислени са настояванията, тъй че считаме, че могат да бъдат признати, без да се случва грамаден компромис ”, съобщи изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " Любомир Спасов пред публицисти преди срещата на протестиращите с властта в Народното събрание.

Попитан за това дали настояванията на енергетиците опонират на уговорките, поети към страната по Плана за възобновяване и резистентност в частта за енергетиката и декрабонизацията, той отговори по този начин: “Не знам дали опонира на европейските условия, само че опонира на хубавичко логичност в България сега, тъй като с изключение на тези централи и АЕЦ-а други базови мощности нямаме. Това значи, че в случай че спрем в този момент, от 2030 година стопираме да гледаме телевизия ”.

Протестиращите се надяват да се срещнат, както с държавното управление, по този начин и с всички политически сили и са подготвени да чуят техните оферти.

“Искаме да забележим какво ще предложи отсрещната страна. Надявам се всички партии да са тук. Това е в общия интерес ”, сподели още той.

Журналистите не се позволяват до срещата. Пред постройката на Партийния дом чакат и част от миньорите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР