Мислите ли, че лимонът е незаменим само в кулинарията? Оказва

...
Мислите ли, че лимонът е незаменим само в кулинарията? Оказва
Коментари Харесай

За какво можем да използваме лимона вкъщи

Мислите ли, че лимонът е незаместим единствено в кулинарията? Оказва се, че лимоновият сок може да избави деня освен в кухнята. Ще ви кажем по какъв начин другояче можете да употребявате този артикул.
Ние ценим лимона поради освежаващия му усет и високото наличие на витамин С и постоянно го използваме на драго сърце при приготвянето на обичаните ни ястия.
Почистете микровълновата
Почистването на микровълновата не е толкоз обикновено, колкото наподобява на пръв взор. Но положителните домакини са наясно, че благодарение на лимон можете да извършите стените ѝ да блестят.
За да стане, нарежете лимон, поставете го в непромокаема купа, прибавете вода към него и го поставете в микровълновата фурна, с цел да се " загрее " на оптималната мощ.
След 5-7 минути водата ще заври и просто би трябвало да изтриете стените на микровълновата фурна от вътрешната страна: мръсотията ще изчезне, като че ли в никакъв случай не е съществувала.
 Ползи за здравето от сода за самун и лимонен сок Ползи за здравето от сода за самун и лимонен сок
Смес от сода за самун, вода и лимонен сок е известно средство за лекуване на доста здравословни проблеми. Препоръчва се за хора, които и...
Дайте на вашия дъска за рязане втори живот
Не е загадка, че дървените дъски за рязане бързо всмукват миризми и губят първичния си тип. Но имаме решение: щедро разтрийте дъската за рязане с половин лимон.
Премахнете упоритите петна
Покривката е мъчно да се защищити от петна. Сокът от лимон ще ви отърве от упоритите замърсявания - това е доста комфортно, в случай че нямате на разположение средство за унищожаване на петна.
Пресните мазни петна би трябвало да се обливат с лимонен сок и да се поръсват с малко сода за самун, след което би трябвало да се в профил замърсяването /с хартиена забрадка.
 8 скъпи приложения на ЛИМОНА 8 скъпи приложения на ЛИМОНА
Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се употребява за лекуване на разнообразни проблеми от антични времена. Лимонът съдържа...
Лимонената киселина ще помогне за премахването на даже петна от цвекло, домати и алено вино. Просто го нанесете върху петното и измийте покривката след 10 минути.
 
Погрижете се за ноктите си
Ако обичате да гледате ноктите си и да ги вършиме здрави и хубави, пробвайте да им извършите стягаща и избелваща лимонова баня.
Ваната би трябвало да е от един лимонен сок, разбъркан с топла вода. И в случай че след такава десетминутна процедура разтриете ноктите си с плам, в допълнение ще засилите резултата на лимона.
 Не бързайте да пиете вода с лимон, преди да прочетете това Не бързайте да пиете вода с лимон, преди да прочетете това
Лимонът с право може да се снарече витаминен коктейл (съдържа витамини, органични киселини, цялостен комплекс от микроелементи, фибри). Този...
Отървете се от варовика
Варовикът е проблем, прочут на доста домакини. Оказва се, че благодарение на лимонена киселина можете бързо да се отървете от него.
Освежете хладилника и кухненските си шкафове
Лимонът е съвършен натурален освежител за въздух. Ако го приготвите на слаб огън с ароматни подправки и излеете охладения разтвор в  спрей, можете да се насладите на лек и пресен мирис.
Можете също по този начин да употребявате лимонова кора, която всмуква съвършено неприятните миризми. Просто я поставете върху кухненските си шкафове и рафтовете на хладилника.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР