Мислите да си купите кемпер? Чудите се дали това е

...
Мислите да си купите кемпер? Чудите се дали това е
Коментари Харесай

Как да изберем правилния кемпер

Мислите да си купите кемпер? Чудите се дали това е вярното решение за вас, или по-добре да си вземете каравана? Ето нашето управление за избор на каравана:

Има редица типове кемпери – би трябвало деликатно да ги разгледате, преди да решите да купите. Съществуват три съществени вида каросерии:
Over cab

“Над кабината “ или „ Lutons “ нормално са по-големи транспортни средства, предлагащи в допълнение витално пространство, защото интериорът им се простира и над мястото на водача. Те са оборудвани с удобствата, които бихте очаквали; непрекъснато санитарно помещение, тоалетна. В тях могат да спят от двама до шест индивида и нормално обезпечават двойно легло в зоната над кабината.
Нископрофилен

Конструкцията на кемпер с невисок профил е доста сходна на тези с горна кабина, само че нормално има шкафове за предпазване, а не двойно легло. Управлението и разходът на гориво са малко по-добри и наподобяват по-подходящи за двойки. Може да предпочетете нископрофилна континентална каросерия, която може да има повдигаща се секция на покрива над главната каросерия, което улеснява прекосяването под високи бариери.
А-класа

Кемпери A-Class са най-хубавите в гамата и постоянно се построяват от шасито нагоре. Този вид кемпер е съвършен, в случай че постоянно пътувате на дълги дистанции. Те оферират повече пространство и комфорт от всеки различен вид каросерия, по-широката кабина нормално включва падащо легло на покрива и въртящи се седалки в кабината, които образуват част от зоната за отдих.


Преобразувания
Има три съществени вида кемпери и преустроени ванове:
Фиксиран покрив

Ниската височина на кемпера с закрепен покрив разрешава лесното им предпазване във вашия гараж. Бъдете подготвени за липса на място за правостоящи и ограничаване до единствено две спални места. Удобствата и изолацията са минимални, само че те са страхотна алтернатива за първи ван, предлагайки същинския усет на къмпинга.
Повдигащ се покрив

Една стъпка напред от кемпера с закрепен покрив, само че главно резервира същото оформление, макар че повдигнатият покрив разрешава място за правостоящи. Някои къщи на колела с повдигащ се покрив оферират в допълнение място за спане в частта на покрива, нормално платнени кревати – идеални за деца.
Висок таван

Ако желаете малко повече разкош и място, ванът с висок покрив може да бъде добър вид за вас. Има непрекъснато издигнат покрив, мястото за правостоящи нормално е 2 м, а някои високи покриви даже имат оборудвани душове или тоалетни. Изолацията в частта на покрива е по-добра, макар че изолацията на каросерията остава много елементарна.
Защо да избера ван вместо кемпер?
Ако търсите нещо, което е малко, елементарно за шофиране и не чупи касичката, тогава ванът евентуално е вярното туристическо транспортно средство за вас. Като цяло те нормално са по-евтини от кемперите, когато става въпрос за зареждане с гориво, елементи, пътни такси, застраховка и налози. Все отново ще би трябвало да резервирате общоприет размер на терена в множеството къмпинги, само че ще имате повече място към себе си на терена за всички занимания навън, които желаете.
Какъв вид кемпер да купя?
Предлагаме ви да започнете с проект. Можете да извършите това, като запишете всички неща, които би трябвало да имате във вашия ван, по-късно напишете нещата, които са желателни, и по-късно помислете за нещата, които не желаете. Всички знаем, че проучванията са основни, тъй че към този момент сте на прав път, като прочетете нашето комфортно управление.
Как ще дремя там?
Що се отнася до леглото, множеството производители стартират с дизайна на леглото и ние сме съгласни, че това е положително място да започнете. Има разнообразни варианти, да вземем за пример напречно легло, остров, сгъваеми или двуетажни кревати. Зависи какъв брой място ви би трябвало откъм гърба. Също по този начин си коства да помислите какъв брой място имате във връзка с височината, защото може да се нуждаете и от стълба, в случай че леглото е на повдигната платформа.


Колко място има начело?
Колко място има начело? Ще прекарвате доста време на шофьорската седалка, тъй че комфортно ли е и можете ли да шофирате безвредно с място за краката? Колко място за предпазване ви е належащо? Това ще се дефинира от времето, за което заминавате, само че проверете за спомагателни варианти за предпазване, т.е. шкафове, кабини под седалките и така нататък
Кой ще го употребява?
Решете дали е за независими пътувания,приключения за двойки, или за развлечение на цялото семейство. Това ще ви помогне да определите какво ще бъде разположението за спане и сядане и какъв брой място за предпазване ще ви е належащо.
Какъв е вашият бюджет?
Когато вършиме инвестиция като закупуване на нов или използван кемпер, е значимо да знаете бюджета си при започване на търсенето. Това ще дефинира дали купувате нов, или употребен и ще ви помогне да решите какво е належащо за вашия кемпер. Разбира се, има и други разноски, тъй че имайте поради, че може да имате потребност от спомагателни пари за следното:
ЗастраховкаОбслужване, поправки и частиВъзстановяване, ремонт, в случай че е необходимоКъмпинг оборудванеИзплащане на лихви (ако е финансирано)Решения за съхранениеРазходи за зареждане с бензин или дизелПаркиранеКакъв размер кемпер би бил подобаващ за мен?
Мини кемперът е съвършен, в случай че търсите нещо, което е малко, налично и най-лесно за паркиране и шофиране. Можете комфортно да спите двама възрастни, само че това ще значи понижено място за предпазване.

Подобно на мини кемпера, могатмного комфортно да спят двама възрастни и въпреки всичко да имате кухня и тоалетна. Тази алтернатива ще ви даде малко повече място за предпазване.

В взаимозависимост от модела, който изберете, евентуално можете да спите до четири души, като в същото време разполагате с кухня и баня, както и място за предпазване.

В допълнение към пространството за спане, кухня и тоалетна, би трябвало да има място за доста спомагателни места за сядане и предпазване, като в същото време има място за придвижване вътре.


Основни инспекции, които би трябвало да извършите, преди да купите
Винаги проверявайте дали продавачът разполага с всички съответни документи за покупката, обслужването и всяка обща работа по поддръжката, която е осъществена. Също по този начин проверете за признаци на щета в ключалките на вратите, прозорците, теглича или регистрационната табела. Също по този начин бихме ви предложили да ревизирате хронологията на регистрацията му, с цел да се уверите, че няма неплатени финанси по транспортното средство.

Повреда от вода във всякаква степен може да бъде скъпа за ремонт. Тъй като кемперите се употребяват при всевъзможни метеорологични условия, постоянно си коства да ревизирате цялото транспортно средство за възможни повреди. Предлагаме или да употребявате влагомер, или да го ревизирате благодарение на експерт. Погледнете под мивката и до някоя помпа. Проверете матраците и възглавниците, изключително изпод, за влага и петна.

Колко километра е минал със съществуващите гуми? Добре ли наподобява грайферът? Има ли пукнатини или други повреди по гумите? Ако кемперът е бил паркиран или на склад за известно време, тогава има капацитет гумите да имат пукнатини или разцепвания в страничните стени.



Препоръчваме промяна на гумите на всеки 4-5 години според от използването. Гумите би трябвало да са с подобаващия размер за джантите и съвпадащи, подобаващи за оптималното тегло и скорост на моторната каравана. Помолете да вземете караваната за експериментален тест и наблюдавайте държанието й на пътя.

По същия метод, по който колите се обслужват всяка година, предлагаме да извършите годишно обслужване и на вашия кемпер. Ако има електрическа мрежа, помолете да видите последния документ за инспекция от дипломиран електроинженер. Тя би трябвало да се ревизира на постоянни шпации – годишно, в случай че караваната изминава огромен пробег. Проверете работата на всички газови уреди, даже в случай че би трябвало да вземете бутилка пропан-бутан със себе си. Има доста скъпо съоръжение, вградено в кемперите, тъй че за вашата сигурност газовите тръби, електричеството, отоплението и така нататък би трябвало да се ревизират годишно, с изключение на общоприетите инспекции по мотора и ходовата част.
Допълнителни неща за проверкаСтъкло - Проверете дали няма драскотини или пукнатини по всички прозорци и люка на покрива;Светлини - Уверете се, че всички вътрешни и външни светлини работят;Отопление и климатик - Те могат да бъдат скъпи за корекция, проверете дали и двете работят;Спирачки - Попитайте по кое време спирачните накладки са били последно сменяни;Масло - Проверки за всевъзможни течове, до момента в който е паркиран и откакто го вземете за тестово шофиране;Каросерия - Проверете за наслойка, щета на уплътненията и всевъзможни други вдлъбнатини, ожулвания или стружки;Уверете се, че капаците на шкафчетата за легло устоят тежестта и че масите стоят устойчиво, когато са на място.Каква шофьорска брошура ми би трябвало?
Ако кемперът ви тежи под 3500 кг, имате потребност само от категория B. Ако тежи повече от 3500 кг, ви би трябвало категория C. А в случай че има повече от 8 места за сядане, да вземем за пример в случай че не е бил конвертиран изцяло от пътнически бус в кемпер(което не е целесъобразно, най-хубавите конверсии стават от товарни бусове), ви би трябвало категория D, която не можете да вземете без да имате C.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР