Мислите, че трябва да сте луди, за да включите макадамия

...
Мислите, че трябва да сте луди, за да включите макадамия
Коментари Харесай

Ядката, която намалява холестерола

Мислите, че би трябвало да сте луди, с цел да включите макадамия в здравословна диета?

Подобно на яйцата, ядките от дълго време са получили неприятен имидж заради високото си наличие на мазнини. Но, както се оказва, някои ядки (като макадамията) може да са доста потребни.

Обикновено порастват в тропически климат с вулканична почва като Австралия, Бразилия, Индонезия, Кения, Нова Зеландия и Южна Африка.

От 1990 година хавайската макадамия се трансформира в интернационален деликатес.

Във видеото вижте забавни обстоятелства за още типове потребни ядки

Супер храни за кожа без бръчки

Между 78 до 86 % от мазнините са мононенаситени. Мононенаситените мазнини спомагат за намаление на холестерола и понижават риска от сърдечни болести.

Съществуват 9 типа макадамия, от които 7 са отровни и 2 годни за консумация. Австралийските туземци я познават от хилядолетия.

Тенденции в здравословното хранене през 2018 г

Поради високото наличие на мононенаситени мазнини маслото от макадамия бързо се трансформира във любимец измежду топ готвачи по света.

Освен това маслото от макадамия има по-висока точка на загряване от зехтина, което значи, че може да се готви при по-високи температури, без да се разгражда и губи усета си.

Нещо повече: маслото от макадамия има изключителни козметични свойства (подхранва и овлажнява кожата), тъй като е богато на омега-7 палмитолеинова киселина

Всъщност тези вкусни ядки имат един от най-високите проценти калории от всички ядки.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР