Мислите, че мразите работата си? Скучна е, не ви дава

...
Мислите, че мразите работата си? Скучна е, не ви дава
Коментари Харесай

Въпросът, който ще ви накара да се влюбите отново в работата си

Мислите, че ненавиждате работата си? Скучна е, не ви дава кой знае какво, а пък и от заплатата има какво да се желае, нали по този начин? А може би просто я приемате за даденост.

Според Алекс Ликерман, психолог и създател на „ Новата логика на психиката на щастието”, множеството хора нормално са по-благодарни за нещата от живота си, когато има действителна заплаха да ги изгубят. Затова има един значим въпрос, който да си зададете, когато в действителност си мислите, че не можете да издържите и ден повече в офиса – „ Какво ще върша без тази работа?”

Разбира се, всеки въпрос търси своите отговори. Подарете си няколко минути уединено със себе си, вземете един бял лист и помислете какво в действителност ще вършиме без тази работа. Визуализирайте действителни и съответни обстановки от вашето всекидневие и ги записвайте на листа.

Ликерман дава няколко примерни насоки – какво ще вършиме у дома, имате ли визия какво търсите и по какъв начин ще го намерите, какъв брой време планирате да сте безработни, изплащате ли нещо на заем, по какъв начин ще се промени финансовото ви положение и други сходни.

Този въпрос може също по този начин да ви подсети какво ви харесва най-вече във вашата работа, с цел да концентрирайте силата си върху нещо позитивно. Може да работите върху специфичен план, който не бихте могли да извършите на никое място другаде. Може би сте имали шанса да попаднете измежду готини сътрудници, които ще загубите в друга компания.

Най-важното е, че този въпрос ви кара да си „ сверите часовника”, да преосмислите целите си и да разберете по-добре какво в действителност желаете. Освен това, е научно потвърдено, че „ практикуването” на признателност може да усъвършенства вземането на съответни решения на работното място и да усили волята ви. И както Ликерман споделя - благодарността е врата към щастието.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР