Мислим си, че кожата ни изглежда невзрачно заради недоспиването, неправилното

...
Мислим си, че кожата ни изглежда невзрачно заради недоспиването, неправилното
Коментари Харесай

6 причини кожата ви да изглежда стара

Мислим си, че кожата ни наподобява неугледно поради недоспиването, неправилното хранене и непрекъснатия стрес. Но не всеки път е по този начин.

Никоя жена не желае да има нездравословен цвят на лицето, който да я кара да наподобява изтощена и с 10 години по-възрастна. Но най-често не му обръщаме внимание и го маскираме с фон-дьо-тен, коректор и хайлайтер. Тези средства обаче не вземат решение казуса. 6 аргументи лицето ви към този момент да не сияе – в тази публикация ще приказваме за тях.

Проблем – мъртви кафези

Вие не ги виждате, само че 100 на 100 ги има. Именно поради тях кожата ви е с пепеляво-сив нюанс. „ Губим към милион кафези на кожата всеки ден, само че в случай че не предприемем нищо, лицето ще придобие нездравословен цвят “, разяснява Мона Гахара, професор по клинична дерматология от медицинския факултет на Йелския университет. Представете си мъртвите кафези като прахуляк по лицето ви. Докато не ги забършете, кожата ви няма да засияе.

Решението: почиствайте мъртвите кафези с внимателен скраб няколко пъти седмично. Ползвайте скрабове, съдържащи захар или масло от жожоба, те са много нежни и са подобаващи и за сензитивна кожа. Пилингите нормално съдържат алфа и бета-киселини, по тази причина с цел да не нервират кожата, би трябвало да съдържат успокояващи съставки като алое и зелен чай. За по-траен резултат можете да отидете на козметик и да си извършите микродермабразио.

Проблем – нечиста екологична среда

С този проблем сигурно не можем да се преборим. Замърсеният въздух съдържа куп ситни частици, от които е формиран градският смог и които основават свободни радикали по кожата. Именно свободните радикали нарушават производството на колаген и подтикват появяването на пигментни петна по кожата.

Решението: измивайте лицето си допустимо най-старателно всяка вечер преди лягане. Ако по кожата останат насъбрани замърсявания, те ще я повреждат, до момента в който спите. Замърсяванията провокират възпаления и могат да нарушат хидролипидната преграда. Проучванията демонстрират, че нищо не е по-ефективно от измиването със сапун и четка за лице. Сутрин нанасяйте на кожата серуми и лосиони с витамин С, който се бори със замърсяването.

Проблем – стрес

Притискащи крайни периоди, кавги, неприятен сън – всичко това може елементарно да направи кожата ви повяхнала. „ При стрес равнището на кортизол в кръвта се покачва, затова кръвта не насища задоволително главата и се насочва към жизнeно значимите органи. Това води до нездравословен цвят на лицето “, споделя Гохара.

Решението: с цел да не се отрази стресът на хубостта ви, си правете лек масаж на лицето по време на измиване или нанасяне на крем. Така ще стимулирате кръвоснабдяването, което ще направи кожата ви сияйна.

Проблем – обезводнена кожа

Без влага кожата наподобява бледа, само че казусът е по-сериозен. Обезводняването на дермата и долните пластове на епидермиса изтънява кожата и убива цвета ѝ.

Решението: с влажни пръсти нежно потупвайте кожата си, нанасяйки хиалуронова киселина. Така тя ще проникне по-дълбоко. После нанесете овлажняващ крем с емолиенти (те основават транспарантна ципа върху кожата). Така кожата ви отново ще засияе.

Проблем – дефицит на метали

Минералните микроелементи са витално значими за образуването на естествени антиоксиданти в организма, а тези антиоксиданти защищават съставените елементи, нужни за сияеща кожа. Трудно ще получите нужната дневна доза микроелементи единствено от храната.

Решението: взимайте витаминни комплекси, съдържащи мед, желязо и цинк.

Проблем – хормонални нарушавания

Когато хормоналните равнища претърпяват съмнения (заради полово съзряване, климактериум, банкет на лекарства и др.), това най-често се отразява и на положението на кожата. Просто вижте какво се случва, когато равнището на естрогена спадне и остави нараснало равнище тестостерон – кожата става по-мазна, а мазният искра акцентира порите и убива цвета на лицето.

Решението: матиращите кърпички и маските с хума оказват помощ при мазна кожа. Ако това не се окаже задоволително, по-добре се обърнете към кожен лекар. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР