Мислим си, че 14 февруари се чества най-вече в САЩ

...
Мислим си, че 14 февруари се чества най-вече в САЩ
Коментари Харесай

Изненадващо! Свети Валентин се празнува най-много в Азия и Латинска Америка

Мислим си, че 14 февруари се празнува най-много в Съединени американски щати и католическите страни, само че не е тъкмо по този начин. Ето какво демонстрират данните от Гугъл Trends, с които се проучва равнището на интерес в избрани категории. Изследвани са всевъзможни термини, свързани със Свети Валентин, измежду които “подарък за Св. Валентин, хрумвания за сантиментална вечеря, хрумвания за пожелания ” и прочие Ето 10-те страни с най-вече точки от Гугъл Trends съгласно интереса на потребителите:

1. ИРАН
100 точки
И това е макар или може би поради обстоятелството, че празнуването на Свети Валентин е неразрешено в тази персийска страна. Според Newsweek в Иран е неразрешена продажбата на всевъзможни артикули, свързани с този празник от 2011 година, тъй като те се смятат за знак на упадъчната западна просвета. Явно това не стопира иракчани да честват този ден.

2. ХОНДУРАС
84 точки
В Хондурас Свети Валентин е прочут като “Деня на любовта и другарството ”, заради това честването му е много известно. Тъй като се честват любовта и другарството, отбелязването му не се лимитира единствено до хора, които са влюбени и имат сътрудник.
Среща отдалеко за Св. Валентин – за половинките на разстояние
Сезонът на любовта дойде и денят на любовта се втурва към нас с упованието на хиляди влюбени сърца. Ако се чудите по какъв начин да провежда...
Прочети повече
3. НЕПАЛ
74 точки
Макар в Непал това не е обичаен празник, от началото на 90-те години стартира да става доста известен измежду младото потомство. Налага се в страната да се внасят стотици хиляди червени рози, с цел да удовлетворят потребността на популацията на Свети Валентин.

4. ИРАК
69 точки
Дори войната и насилието не стопираха иракчаните да честват Свети Валентин, което е следващото доказателство за силата, която любовта има над хората. През февруари улиците на Багдад се заляти с червени цветя, червени балони и червени мечета, които иракчани купуват като подарък за обичаните си за Деня на любовта.

5. ЛИВАН
68 точки
Честването на Деня на любовта е доста известно в тази дребна средиземноморска страна. А най-хубавият метод е с вкусна ливанска храна.

6. ПУЕРТО РИКО
67 точки
Макар механически Пуерто Рико не е американски щат, не е загадка от кое място идва любовта на локалните към Свети Валентин. Тук празникът се назовава El Dia de San Valentin и се празнува с образуване на големи празненства и фамилни събирания, на които се сервира пуерториканска храна.
Каква е историята на " валентинките " и празника Свети Валентин
Денят на влюбените - 14 Февруари... Какво знаем за него? Смята се, че Свети Валентин съществува повече от 16 века, само че празниците на Лю...
Прочети повече
7. ШРИ ЛАНКА
62 точки
В Шри Ланка се подготвя love cake /тортата на любовта/ и се провеждат огромни празненства. През последните години държавното управление на Шри Ланка провежда маркетингова акция за промотиране на обичайна торта на любовнта love cake и обичайна кухня на Шри Ланка на празника на Свети Валентин.

8. ДОМИНИКАНА
59 точки
Както и при другите латиноамерикански страни, Свети Валентин в Доминикана е прочут като “Деня на любовта и другарството ”. Затова се чества освен от двойки, а от всички хора, които употребяват момента да изразят обич и обвързаност към най-близките си другари и фамилията. Всички си разменят “cariñitos ” (малки подаръци).

9. ФИЛИПИНИ
59 точки
Във Филипините Свети Валентин се чества както на никое място другаде по света - с огромни групови сватби. Стотици, от време на време хиляди, се събират да кажат “ДА ” по време на обществена гала. След Коледа, Свети Валентин се смята за един от най-големите и най-комерсиалните празници във Филипините.

10. СИРИЯ
59 точки
Може би това е най-голямата изненада. Пострадала от гражданската война, Сирия не е най-подходящото място за празнуване на Свети Валентин. Данните от Гугъл сочат тъкмо противоположната - сирийците обичат Свети Валентин без значение от всичко, през което неотдавна минават.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР