Мислили ли сте някога, че Ози Озбърн има нещо общо

...
Мислили ли сте някога, че Ози Озбърн има нещо общо
Коментари Харесай

Какво е общото между Ози Озбърн и Димчо Дебелянов: Историята на Десислава Петрова

Мислили ли сте в миналото, че Ози Озбърн има нещо общо с Димчо Дебелянов? Отговорът ще ви изуми – има.

Десислава Петрова е преподавател по литература, управител на рокбанда и е мъдрец по обучение. Измислила е своя методика на преподаване – постоянно свързва поезията с музика.

„ И за двете би трябвало да имаш характерни сетива. Както едно произведение не до всеки човек ще доближи по един и същи метод, по този начин и с музиката, само че рокът особено е и протест, и независимост и съгласно мен има доста общо”, споделя тя.

Всеки има собствен обичан преподавател, който е оставил диря в живота му. В 32 учебно заведение това е Десислава. Тя приказва с учениците си, прави диспути, развива мисленето им и най-важното – учи децата да се показват допустимо най-добре.

Въпреки че е преподавател по литература, който е почитател на рок музиката, само че без музикално обучение, Десислава поема и учебната рок група.

„ Това се случи когато пристигнах тук 2008 година и действително тези възпитаници, които имаха рок тайфа, не им преподавах. Отидох с една колежка по музика на подготовка, тъй като съм почитател на тази музика. И като ги видяхме, те с подобен възторг, с подобен хъс, цялото си свободно време отдаваха на това”, спомня си тя.

Тя става близка с момчетата, като един ден те й споделят, че са решили да я създадат собствен управител.

В следващия час по литература на Десислава проучването на Библията се случва под звуците на мюзикъла „ Исус Христос Суперзвезда”.

„ Това е с цел да видят по какъв начин този претекст за историята на Исус може да се направи като рок опера. Много постоянно, когато учим в 10 клас Хамлет им пущам „ Хамлет” на Щурците. Като учим Дон Кихот им пущам „ Дон Кихот” песента, с цел да видят по какъв начин един книжовен претекст може да се впише в рок музиката и то най-много в българската. Това им дава необятен взор върху нещата”, счита Десислава.

Повече вижте във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР