Мисли се за разкриване на допълнително COVID отделение в Александровска

...
Мисли се за разкриване на допълнително COVID отделение в Александровска
Коментари Харесай

Обмисля се възможността всяка болница в София да има COVID-отделение

Мисли се за откриване на в допълнение Коронавирус поделение в Александровска болница. Леглата за пациенти с ковид са запълнени. Това сподели новият началник на лечебното заведение проф. Борис Богов в ефира на. Той добави, че е имало среща със здравния министър, на която е разисквано, че всички 90 лечебни заведения в София-град би трябвало да открият отделения за ковид.

" Засега единствено 13 лечебни заведения имат такива. Имаме и случай, в който пациент с позитивен тест чака в Спешното поделение, тъй като няма кревати в нашата болница. Надявам се до 2 часа да намерим решение. Заразени, които идват с коли за спешна помощ, не се връщат, само че има случаи, в които те не са минали през системата на РЗИ и може да има проблем, изключително и когато няма кревати ", изясни проф. Богов. 

Шефът на Александровска болница предвижда, че ще има растеж с 35% на инфектирани в идващия месец, като 10-12% ще се нуждаят от хоспитализация.

Той изясни, че леглата не са най-големият проблем, а неналичието на експерти е по-тревожна. " В Александровска болница има 15 пациенти с COVID-19, 5 са в интензивно поделение и двама са интубирани. 14 души от медицинския личен състав също са с позитивни проби. Освен това доста от медиците на първа линия към този момент не желаят спомагателни хонорари, а по-скоро - отмора. Има вид да се трансферират сътрудници към COVID-отделения, в случай че се разкрият, само че може да пострадат други пациент с хронични и тежки болести ", каза още проф. Богов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР