Мислейки си, че няма какво да объркаме сутрин, правим грешки,

...
Мислейки си, че няма какво да объркаме сутрин, правим грешки,
Коментари Харесай

Грешките, които правим всяка сутрин

Мислейки си, че няма какво да объркаме заран, вършим неточности, които въздействат извънредно доста на целия ни ден. След няколко изследвания беше потвърдено, че грешките, които позволяваме след ставане могат да трансформират извънредно доста деня ни. Повечето нормални дейности рано заран са изцяло неправилни и въздействат по противоположния метод на този, който чакаме.

1. Затормозявате мозъка си ненужно – в случай че сте привикнали заран рано да решавате с какво да сте облечени, то вие затормозявате мозъка си. Марк Зукърбърг да вземем за пример си е купил идентични облекла, с цел да не пренатоварва мозъка си, до момента в който се пробва да реши какво да облече. Ако въпреки всичко не желаете да сте еднообразно облечени всеки ден и държите на въшния си тип, е доста по-добре да избирате облеклата си вечер преди лягане. По този метод ще се чувствате доста по-добре и ще сте по-свежи през целия ден.
2. Проверявате какво не сте свършили – едно от най-грешните неща е да започнете деня си, преглеждайки дилемите, които имате и отговаряйки на мейлите, свързани с работното ви място. Опитайте се изцяло да се откажете от този нездравословен табиет, тъй като по този метод не стартирате деня си положително. Вместо това си направете чаша кафе или чай и си дайте 10 минути, през които да се отпуснете и да е заредите позитивно. Така денят ви ще стартира по един много по-спокоен и прелестен метод. След това можете да ревизирате какви са дилемите ви за деня.
3. Задрямвате след позвъняването на алармата – би трябвало изцяло да забравите за този табиет, който в действителност по никакъв метод не ви оказва помощ. Доста учени настояват, че това единствено ни връща в положение на сън и ни прави още по-сънени и замаяни след окончателното пробуждане. Опитайте се да ставате още след първото позвъняване на алармата. Доста хора считат, че дрямката след алармата въздейства добре, само че това напълно не е по този начин.
4. Не отлагайте значимите задания – учени потвърдиха, че самоконтролът заран е по-голям, за това се пробвайте да свършите значимите задания за деня рано заран. По това време сме по-продуктивни, тъй като тялото е изцяло отпочинало. Опитайте се да започнете деня пълноценно и да свършите по-голяма част от дилемите за деня си. Учени също потвърдиха, че отлагайки значимите задания за по-късната част на деня, нормално значи, че ще ги свършите различен ден.
5. Опитайте се да намалите потреблението на кафе до най-малко – кафето е потребно, стига да не е в прекомерно огромни количетсва, а много хора вършат тази неточност. Опитайте се да не пиете кафе доста пъти в деня, тъй като по този метод тялото привиква с него и в един миг няма да можете да се разсъните без кафе.
6. Пиете кафе на гладно – в никакъв случай не започвайте деня си с чаша кафе. Това може да раздразни стомаха ви. Вместо това постоянно пийте чаша вода и хапвайте нещо малко. Така ще можете да се насладите на обичаното си кафе без да се притеснявате за здравето си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР