Мислете, защото никой никога не знае какво ще му се

...
Мислете, защото никой никога не знае какво ще му се
Коментари Харесай

Изповедта на блъснатата пловдивчанка Кари, четири години след зловещия инцидент

Мислете, тъй като никой в никакъв случай не знае какво ще му се случи даже след 5 минути и по кое време ще е последният път, когато вижда различен човек
Четири години минаха от жестокия случай на спирка на ул. " Победа " в Пловдив, при който гъркът Христос Боскос връхлетя с колата си и едвам не погуби 15-годишната тогава ученичка Катерина Матеева. Вчера беше точната дата на страшната злополука, а Кари изля прекарванията си през тези дълги месеци и показа отражението на случая върху живота ѝ в един откровен пост.

 

TrafficNews.bg разгласява изповедта на 19-годишната госпожица без редакторска интервенция:

Днес се навършват 4 години от деня, в който щях да изгубя моя живот. Една седмица съм се борила за него. След това месеци наред, с цел да си върна естествения живот. Никога няма да не помни момента, в който след 1 месец на легло съумях да се преместя и да слезна на инвалидна количка долу пред болничното заведение.Тогава видях камъчетата, буболечките... и всичко ми се стори толкоз красиво.

Искам да ви кажа да цените живота и да не ви минава мисълта " това на мен няма да се случи ". Никой не ви подсигурява, че няма да ви се случи. Пазете се по пътищата, тъй като законите в България са нищо. Останах месеци наред в инвалидна количка поради счупени двата крайници, таза на 4 места, от които 4-tото откриха, че е било счупено 2 години по-късно.

Черепът ми беше строшен, което докара до мозъчно-черепна контузия. Докторите не са давали гаранция, че ще оживея... 5 интервенции направени на двата крайници до в този момент и оставащи да ми се създадат още 2 интервенции... Това всичко ми се случи по нехайство на водачите, а на тях не им sе повдигна никакво обвиняване с изключение на да платят пари за счупената спирка.

Сега си мислите " единствено търси страдание с този пост " - ами не, страдание от хората минимум диря, защото одобрявам всичко това, което ми се е случило с усмивка и съм щастлива от живота си подобен какъвто е в този момент. С този пост желая да накарам някои хора просто да мислят по какъв начин постъпват, на кого се сърдят и с кого се карат, тъй като никой в никакъв случай не знае какво ще му се случи даже след 5 минути и по кое време ще е последният път, когато вижда различен човек.

Искам да благодаря още веднъж на всички лекари, които ме избавиха, всички другари, които бяха до мен и на най-прекрасното семейство, което имам. И по този начин, хора, пазете се, обичайте се и най-важното - прощавайте!



 

Хронологията на събитията

Жестокият случай стана на 19 май 2014 г.  в Пловдив.  Христос Боскос  се движел с превишена скорост по бил. " Победа ", а на кръстовището със " Сава Муткуров " той се сблъскал с Васил калев, който правел ляв завой с мерцедеса си.  Калев минал с автомобила си  на жълт сигнал  със скорост към 46.50 км/ч, а Боскос форсирал мотора на управлявания от него автомобил и влезнал със 100 км/час в кръстовището.  От удара нисана се отклонил надясно, насочил се към тротоара на ул. ”Победа “ и блъснал стоящата на тротоара ученичка Катерина Матеева. Момичето бе със строшен таз и други тежки фрактури. 

С Присъда от 15.06.2015г. Районен съд – Пловдив призна двамата подсъдими за отговорни и наложи наказване отнемане от независимост за период от 2 години на Христос Боскос, условно – с изпитателен период от 4 години и отнемане от право да ръководи МПС за период от 3 години. Васил Калев бе наказан на отнемане от независимост за период от 1 година, условно - с изпитателен период от 3 години и отнемане от право да ръководи МПС за период от 2 години.

С присъдата Районен съд – Пловдив осъди Боскос и Калев да заплатят обезщетение на потърпевшата за породените вреди в размер на 12 596,11 лева След тъжба на наказаните, с решение от 08.10.2015г. Окръжен съд – Пловдив промени присъдата на първоинстанционния съд и на съображение чл.78 А от Наказателен кодекс освободи Боскос и Калев от наказателна отговорност, като им наложи административно наказване санкция в размер на 5000 лв. на Босков и 2500 лв. на Калев. С решението си Окръжен съд – Пловдив анулира и осъждането на лицата да заплатят обезщетение на потърпевшата. 

Паралелно с това Боскос е лишен от право да ръководи автомобил за интервал от 3 години. Боскос обаче напусна страната и се прибра в Гърция още през 2016 година, преди управляващите да лишават шофьорската му брошура. 

Затова през март бе пуснат за търсене от полицията. 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР