Мислех си – колко много и колко лесно губи човек

...
Мислех си – колко много и колко лесно губи човек
Коментари Харесай

Духовното несъвършенство прераства във физическо

Мислех си – какъв брой доста и какъв брой елементарно губи човек и какъв брой дълго се мъчи, в случай че не схваща по какъв начин е организиран този свят и по какъв начин би трябвало да се отнася към него. Нашите души все по-плътно прилепват към Земята. Ние все по-често споделяме " Бог ", само че какъв брой малко усещаме и усещаме какво е Той и кой е Той. 
Прилепваме към парите – децата и внуците ни губят добродетелност, чест и съвест. Прилепваме към телесните и полови удоволствия, вършим полова гражданска война – появява се СПИН като блокировка на тази наклонност.
Прилепваме към фамилията, връзките – множат се измените, разводите, обидите и нещастните деца. 
Прилепваме към комфорта, благоустройството и уюта – домът, в който живеем, рухва – екологията на цялата Земя. 
Духовното несъвършенство прераства във физическо несъвършенство и никакви външни старания не могат да решат който и да е проблем до край. 
Както и да се стараем да спасим екологията, а човечеството – от изродяване и неплодородие, без духовна просветеност и естетика няма да влезем в утрешния ден. И ето тук е ролята на всеки от нас, тъй като персоналните желания на всеки един от нас или унищожават, или избавят човечеството. Всеки от нас може да е капката, която ще избави Света или ще препълни чашата…
Най-важното е да извиним човешкото, да усетим в себе си Божественото и да тръгнем от него по тази нишка към света и хората. А с цел да усетим в себе си Божественото, би трябвало да се научим да не се отхвърляме от Любовта, да не я потискаме и при всяка обстановка да се грижим да запазим Любовта. Всичко друго идва по-късно.
Обръщайте се към Бог и се молите да запазите Любовта, каквото и да стане, молите за амнистия за това, че сте се отричали от Любовта, обиждали сте се, осъждали сте, изпитвали сте обезсърчение, страхове, отчаяние и съжаления.
С. Н. Лазарев, из „ Диагностика на кармата “
В неделя, 19 април, Великден, в 14:00 ч московско време, С.Н. Лазарев ще се срещне със своите читатели и фенове в жива връзка по канала си в Youtube. Сергей Николаевич ще приказва за обстановката в света в тази комплицирана конюнктура на пандемия и духовна рецесия на човечеството, ще показа мнение за насъщните ни проблеми и ще дава отговор на въпроси. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР