Мислех да не ровя около бившия финансов министър “Кирчо”, както

...
Мислех да не ровя около бившия финансов министър “Кирчо”, както
Коментари Харесай

Владимир Дончев: Кирчо много сглупи с матросовската си изява под знамето на ГЕРБ

" Мислех да не дълбая към някогашния финансов министър “Кирчо”, както го наричаше господаря му от Банкя. Той обаче доста сглупи с матросовската си изява под знамето на ГЕРБ, с която се опита несполучливо да се изкара самоуверен воин, опълчил се на президента Радев при започване на мандата на предишното служебно държавно управление. Така отново ме дръпна за езика и ми напомни остарели работи, в които по стичане на събитията участвах косвено ".

Това написа в порфила си във Facebook някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Владимир Дончев.

" Става дума за времето при започване на 2017 година, когато през януари Радев назначи Герджиков за Премиер на предното служебно държавно управление, а Ананиев за финансов министър. Точно в този интервал “ Кирчо” самоуверено се опънал на Радев по негови думи и героично отказал да уволни шефовете на Национална агенция за приходите Бойко Атанасов и на Митниците - Розалия Димитрова. Това той показа като персонално решение, образец на поредност и самостоятелност ", продължава Дончев.

" Не е по този начин обаче! По същото време хора, имащи отношение към провеждането на събитието Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ме помолиха за подпомагане пред премиера Герджиков, за разпределяне най-сетне на спряните от Борисов средства за събитието. Естествено аз направих контакт с премиера, с който сме работили дружно още в 39 Народно събрание и той надлежно препрати към финансовия министър. Отговорът на Ананиев безусловно е бил: “Правя единствено това, което ми подреди Бойко Борисов. Ако каже ще ви отпусна милионите!”.

Парите бяха отпуснати месеци по-късно, само че от държавното управление на Борисов и това забавяне се отрази и на подготовката и на провеждането на Пловдив ЕСК-2019. А “смелият” Кирчо Ананиев неотложно след промяната на служебното с постоянно държавно управление на Борисов като финансов министър в него уволни през май 2017 година “спасените” от него в битка с Радев шефове на Национална агенция за приходите и Митниците и назначи новите, по-приближени на ментора му от Банкя лица, които през вчерашния ден бяха уволнени от министър Асен Василев! Та толкоз за смелостта на Ананиев! ", приключва Дончев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР