Мислех, че сме на консултации за съставяне на правителство.Това каза

...
Мислех, че сме на консултации за съставяне на правителство.Това каза
Коментари Харесай

Мислех, че сме на консултации за съставяне на правителство

" Мислех, че сме на съвещания за сформиране на държавно управление. "

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов на президента Румен Радев. Репликата му бе във връзка това, че главната тематика за президента бе не бъдещото правителсво, а даването на оръжие за Украйна.

Президентът се възползва от мотива, с цел да подлага на критика гневно решението на Народното събрание, инциирано от " Демократична България ", в това число с цитиране на постове във фейсбук.

" Какви ограничения оферирате, с цел да не се въвлечем в пожара на войната? Аз съм сериозен да се разоръжим по време на война преди да сме доставили и усвоили нова техника. На какви параметри почива тази ваша концепция ", съобщи президентът.

На което Иванов отговори:

" Ние не твърдим, че разполагаме с съответни числа. Изпълнителната власт получи политическа поддръжка да вземе решение, да покажем дарба, да носим отговорност като член на съюзите, които имаме. Каква тъкмо - е въпрос на прецнека на изпълнителната власт.

Това решение напълно трябваше да се вземе от изпълнителната власт. Намесата на Народното събрание не беше добър знак. "

Иванов попита на какво се дължи изказванието на президента, че даването на оръжие за Украйна ни вкарва непосредствено във война, откакто доста страни към този момент са го създали и не са във война.

Вместо да отговори на този въпрос, президентът отвърна с различен въпрос - на какво се дължи пък схващането на " Демократична България ", че е допустимо да получим ново оръжие, в случай че си дадем остарялото на Украйна.

Очаквайте детайлности!
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР