Мислех, че след като народните представители с такова единодушие приеха

...
Мислех, че след като народните представители с такова единодушие приеха
Коментари Харесай

Омбудсманът: Мислех, че автоматичното удължаване автоматично ще реши проблемите с ТЕЛК-решенията. Уви!

Мислех, че откакто народните представители с такова единогласие одобриха предлагането ми да се удължават автоматизирано ТЕЛК-решенията и казусът на хората с увреждания ще бъде автоматизирано решен. Уви, не!

Това сподели омбудсманът Диана Ковачева пред Българска национална телевизия във връзка проблемите с изплащането на инвалидните пенсии през февруари.

„ За страдание се оказа, че има безпорядък с изплащането. Получих доста огромен брой тъжби от хора с увреждания, които на процедура въобще не знаеха по кое време ще им бъдат продължени ТЕЛК-решенията. Налага се хората с увреждания да чакат на опашки и са прехвърляни сред Национален осигурителен институт и РЗИ, вървят, питат и не знаят “, сподели още тя.

По думите й и Министерство на здравеопазването, и Национален осигурителен институт са знаели в точния момент, че ще бъде признат този законопроект и не би трябвало този безпорядък да съществува.

„ Искам да обърна внимание на хората, чието решения изтичат, че би трябвало да си подадат заявки за удължение три месеца преди приключване на ТЕЛК-решението им “, добави тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР