Мисията се провежда в рамките на Общата политика за сигурност

...
Мисията се провежда в рамките на Общата политика за сигурност
Коментари Харесай

България се включва в програмата за обучение на украински военни

Мисията се организира в границите на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз с първична дълготрайност 2 (две) години от началото си. 

 

Мисията е част от Интегрирания метод на Европейски Съюз за поддръжка на Украйна. Целта е да усъвършенства военните качества на Въоръжените сили на Украйна – да се възстановят и да защитят териториална целокупност на страната в границите на интернационално приетите й граници, да защитят суверенитета и сигурността на своите жители.

 

Участието на Република България в EUMAM ще бъде явен знак за поддръжката на страната ни към Общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз и в частност, на задачата за военно подкрепяне на Украйна, е претекстът на българските министри.

 

С приемането на това решение Република България затвърждава своята съюзна взаимност към общите старания в поддръжка на интернационалния мир и сигурност.

Припомняме, задачата на Европейски Съюз е за образование на украински военни в страни от Европейски Съюз. Тя бе основана на 17 октомври 2022 година Оперативният й щаб е в Брюксел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР