Мисията на Симона и Крум Крумови е да вдъхновят семействата

...
Мисията на Симона и Крум Крумови е да вдъхновят семействата
Коментари Харесай

ПРОМЯНАТА е вяра в детските възможности!

Мисията на Симона и Крум Крумови е да вдъхновят фамилиите да дадат най-хубавия старт на децата си. Те знаят, че ключът за това е родителите да подхранват любознанието и да развиват уменията на децата още от най-ранна възраст. Крум и Симона са разкрили по какъв начин да ги поддържат и насърчат по този път.

Симона е лингвист и възпитател по обучение, а Крум – психолог и психотерапевт. Имат дълготраен професионален опит в работа с деца в разнообразни възрасти, в това число деца от разнообразни обществени групи и със специфични просветителни потребности. В това да развиват капацитета на децата намират своето предопределение, което им дава смисъл и посока.

Но когато преди три години се ражда синът им, работата за Симона и Крум се трансформира в персонална идея. Започват да мечтаят той да пораства в общество, в което децата са любознателни и се развиват решително. Знаят, че вроденото любознание у децата би трябвало да се подхранва и от родителите. С течение на времето ползата на сина им към света пораства и двамата стартират да търсят просветителни материали, с които да го подтикват. Не съумяват да намерят артикули, които да насърчат децата да изследват интензивно света в фамилна среда, до момента в който поддържат връзка с родителите си и развиват освен своите познания, само че и умения. Това ги стимулира да стартират да ги основават сами.

Скоро други родители и техни сътрудници стартират да демонстрират интерес към материалите, които Крум и Симона са създали за сина си. Двамата осъзнават какъв брой доста хора в действителност желаят да развиват децата си, само че не разполагат с подобаващите принадлежности за това. Така, в края на 2017 година, вземат решение да създадат своите материали налични и за други фамилии и основават Издателство Carrot.

ПРОМЯНАТА, която желаят да реализират:

Carrot оферират просветителни материали за ранно детско развиване, основани от експерти и предопределени за родители. С тяхна помощ всеки родител може да развива уменията и знанията на детето си в домашна среда по трогателен метод още от първите месеци.

Ранно детско развиване значи още от раждането да предоставим опция на детето да изследва света, водено от вроденото си любознание. Да поддържаме връзка интензивно с него, да отговаряме на въпросите му, да го слушаме и откликваме на неговите потребности, с цел да израсне решително и цялостен живот да подхожда с възторг към света.

Въпреки че ранното детско развиване е основен стадий, който оказва въздействие в по-нататъшното развиване на детето, доста родители към момента не са осведомени с изгодите от него, или не знаят по какъв начин да развиват капацитета на своите деца.

За да дадат на тези родители нужните принадлежности, Carrot създават просветителни материали, въодушевени от разнообразни педагогичен подходи. До момента са основали шест комплекта материали на разнообразни тематики. Картите им с животни, с плодове и със зеленчуци срещат децата с обкръжаващия ги свят посредством реалистични изображения и забавни обстоятелства. Картите с витални цикли ги учат, че всяко нещо в света има място и лишава време. Картите с страни им оказват помощ да изследват и опознаят света. Опесъчените числа и букви и тактилни фигури развиват сетивата на децата, моторната им памет, фината моторика и речниковия ресурс.

Една и съща кутия с карти на Carrot може да се употребява както от деца на 10 месеца за стимулиране на проговарянето, по този начин и от дете на 6 години, което учи да класифицира животните по разнообразни признаци, по този начин и от деца на 12 години като самобитна бордова игра. Картите са замислени по този начин, че да могат да оказват помощ на всички деца да учат, в това число на такива със специфични просветителни потребности или проблеми в развиването.

За да насърчат и поддържат родителите в допълнение, Крум и Симона са постоянно разполагаем да споделят своя опит посредством събития, безвъзмездни съвещания и насоки, които да са съобразени с самостоятелните потребности, възраст и ползи на децата.

Към момента Carrot работят с над 600 фамилии от цяла България, като задачата им е да доближат до повече родители. Да ги стимулират да прекарват време с децата си и дружно, общувайки, да изследват света. Да ги научат да имат вяра в децата си и да не се опасяват да развиват уменията, паметта им, сетивата и страстите им.

Крум и Симона мечтаят образованието и уменията на децата да се развиват от всички, в екип. По този метод децата ще виждат, че ученето не се случва единствено в учебно заведение или в детска градина, че не е по обвързване, а е един трогателен и непрекъснат развой, който стартира с мама и баща.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР