Мисията на космическия апарат се очаква през 2029 годинаЛуноходът на

...
Мисията на космическия апарат се очаква през 2029 годинаЛуноходът на
Коментари Харесай

Японци подготвят луноход за астронавти без скафандри

Мисията на галактическия уред се чака през 2029 година

Луноходът на Toyota ще има херметичнаа кабина с размер 13 кубически метра, в която астронавтите ще обитават без скафандри (източник: Toyota)

Японската галактическа организация JAXA и компанията Toyota стартират взаимен план за основаване на луноход, който ще предложи значимо преимущество по отношение на апарата, употребен от американските астронавти при кацане на Луната.
още по тематиката
Бъдещият галактически уред ще има херметична кабина с размер 13 кубически метра, в която астронавтите ще обитават без скафандри. Концепцията на лунохода планува екипаж от двама души, с опция за уголемение до четирима.

Луноходът е дълъг 6 метра, необятен 5,2 метра и висок 3,8 метра. Шестте колела се задвижват от електромотори, като силата за тях ще постъпва от горивни кафези. От оповестения видеоклип се вижда, че апаратът е екипиран с еластичен безоблачен панел.

Този самобитен лунен автомобил ще изминава с едно зареждане на гориво разстояние от 10 хиляди километра, което е съвсем колкото дължината на лунния екватор. При сполучлива реализация на плана, апаратът ще бъде изпратен на земния сателит през 2029 година

Предполага се, че Япония ще прави пилотируеми задачи на Луната благодарение на орбиталната станция „ Lunar Orbital Platform-Gateway “, която също е в развой на обмисляне и подготовка. С този план са ангажирани също американската компания Lockheed Martin и съветската РКК „ Енергия “.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР