Мисията на фондация Нашите недоносени деца за 2020 г. е

...
Мисията на фондация Нашите недоносени деца за 2020 г. е
Коментари Харесай

Следят здравето на недоносените деца от раждането до 7 години

Мисията на фондация " Нашите недоносени деца " за 2020 година е основаването на Национална стратегия за следене на здравето на недоносените деца в интервала от 0 до 7 години.

За втора поредна година фондация " Нашите недоносени деца " провежда благотворителна акция под надпис " Големи чудеса за дребните герои " по случай Световния ден на недоносените деца, който се отбелязва на 17 ноември.

Денят стартира да се празнува в България за пръв път през 2012 г ., точно по самодейност на фондацията. Тази година Световният ден ще бъде маркиран със " Среща - празник на дребните герои " в десетки градове в страната , взаимно с екипите на неонатологичните отделения.
 Над 6000 деца се раждат недоносени в България всяка година
Над 6000 деца се раждат недоносени в България всяка година

Активната грижа на родителите - ключът към оцеляването на недоносените бебета

По мотив празника в София се организира благотворителна " Вечер на чудесата ". Тази година патрон на събитието беше доцент Михаил Околийски от офиса на Световната Здравна Организация в България. Приветственото слово бе обещано от н.пр. Сьорен Якобсен, дипломат на Дания, а Нина Николова, ръководителят на ФННД, показа на присъстващите постигнатите резултати на фондацията през миналата година и сложи задачите за идната.

Дейността на Фондацията за предходната година е съумяла да поддържа неонатологичните отделения в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Добрич, Велико Търново, Търговище, Силистра, Пазарджик, Монтана, Шумен, Кърджали, Ловеч, Сливен.

Апаратурата включва: кувьози, транспортни кувьози, термолегла, билирубинометри, пулсоксиметри, перфузори, ламинарен бокс за предварителна защита на инфекции, консумативи от първа нужда и други
 Сътворете знамение за дребните герои
Сътворете знамение за дребните герои

Стартира акция в поддръжка на недоносените деца

През 2019 година Фондацията съумява да открие шестата фамилна стая в страната - този път в неонатологичното поделение в Русе , както и да подкрепи дооборудването на нова фамилна стая в болничното заведение в Бургас.

В рамките на Социалната стратегия на Фондацията са осъществени 130 лечебни сесии в Център за детско развиване " Малки чудеса " за децата от фамилии с финансови усложнения с разнообразни експерти - логопед, психолог, ерготерапевт, експерт ранно детско развиване. Подпомогнати са и повече от 80 фамилии с безвъзмездни профилирани съвещания.

Всяка година Фондацията изпраща плетива за недоносените бебета, покривала за кувьози, дрешки, както и коледни дарове в близо 30 отделения в страната. Фондацията популяризира гратис и два наръчника " Всичко за недоносените бебета " и " Спасителна прегръдка за недоносените бебета ".
 Не кувьози, а квалифицирани експерти трябвали на недоносените деца
Не кувьози, а квалифицирани експерти трябвали на недоносените деца

Фондация упорства за почтени условия на труд и за лекарите отвън София

По време на " Вечер на чудесата " всички присъстващи имаха опцията да поддържат идеята като закупят благотворителен календар или снимка от изложбата под надпис " Родени герои - животът, който следва ".

От благотворителната галерия са продадени над 100 фотографии и календари.

Медиен сътрудник на акцията е news.bg, а през годините в поддръжка на идеята са заставали известни персони като Румяна Нейкова, Силвия Лулчева, Ники Кънчев, Петър Бакърджиев, Милена Златкова, Димитър Павлов, Йоана Буковска-Давидова, Веско Ешкенази, посланикът на Дания Сьорен Якобсен и други

Кампанията продължава до 31 декември 2019 , а всеки съпричастен може да се включи в " Големи чудеса за дребните герои ", като направи своето подаяние на специфичната платформа www.donate.premature-bg.com или със DMS BEBE на номер 17 777.
 Над 200 000 лева дарения събраха за неонатологичните отделения
Над 200 000 лева дарения събраха за неонатологичните отделения

Във " Вечер на чудесата " екипът на фондацията " Нашите недоносени деца " си пожела повече здрави бебета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР