Мисията на частната компания на Илон Мъск SpaceX, която изпрати

...
Мисията на частната компания на Илон Мъск SpaceX, която изпрати
Коментари Харесай

Батутът работи: Как SpaceX предвещава края на руския космически монопол

Мисията на частната компания на Илон Мъск SpaceX, която изпрати двама американски астронавти на Международната галактическа станция (МКС), размести огромно количество карти. Сега руснаците към този момент не са единствените, които могат да изпращат космонавти в космоса, написа френското издание Ouest-France.

Мисията SpaceX е първата след прекратяването през 2011 на полетите до МКС на американските совалки, вследствие на което по-безопасните и евтини съветски ракети-носители " Союз " бяха единствените, които можеха да бъдат употребени за пилотирани полети. В продължение на девет години всички жители на МКС излитаха от съветския космодрум Байконур в Казахстан откакто бяха подготвяни в Русия и изучаваха езика на Пушкин.

Като професионален състезател, съветската галактическа организация " Роскосмос " " приветства " изстрелването на SpaceX. Изпълнителният шеф по пилотирани галактически стратегии на компанията Сергей Крикальов сподели, че " триумфът на тази задача ще ни даде нови благоприятни условия, които ще са от изгода на цялата интернационална стратегия ".

" Батутът работи ", пошегува се по време на конференцията в неделя създателят на SpaceX Илон Мъск, чието иронично обръщение бе адресирано към шефа на " Роскосмос ".

В интервала на напрежение в връзките през 2014 година, когато Москва заплаши да прекъсне галактическото си съдействие с Вашингтон, шефът на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, който в оня миг бе вицепремиер на Русия, предложи на Съединени американски щати да качват астронавтите си на МКС благодарение на батут.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР