Мисия на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще

...
Мисия на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще
Коментари Харесай

ОЗХО не може да установи веществото, с което е отровен Скрипал

Мисия на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще може единствено да откри химическата конструкция на употребяваното в Солсбъри против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал вещество, само че не и произхода му . Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в организацията Александър Шулгин след съвещание на ОЗХО, свикано по самодейност на Русия.
На 16 март бе обявено, че организацията е пристъпила към проучването на информацията за нервнопаралитичното вещество „ Новичок “. Бе открито, че такова вещество „ в никакъв случай не е било обявявано от нито една страна, участваща в Конвенцията за възбрана на химическите оръжия, отбелязва ТАСС, представена от БГНЕС.
При влизане в ОЗХО всяка страна е задължена за разгласи наличните видове отровни субстанции, както и количествата от тях, с които разполага. Тя е длъжна и да поеме отговорност за унищожаването им.
напомня, че на 4 март 66-годишният някогашен съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му бяха подложени на действието на отровно нервнопаралитично вещество. Лондон съобщи, че то е било създадено в Русия и Москва е обвързвана с случая. Руската страна изрично отхвърля, като декларира, че в Русия в никакъв случай не е имало стратегия за създаване на такова вещество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР