Мисия на НАСА показа, че галактиките са по-малко, отколкото мислеха

...
Мисия на НАСА показа, че галактиките са по-малко, отколкото мислеха
Коментари Харесай

Специалисти на НАСА допуснаха, че може да сме сами във Вселената

Мисия на НАСА сподели, че галактиките са по-малко, в сравнение с мислеха експертите до момента, което основава опция човечеството да е единствено във Вселената, заяви Фокс нюз.

Мисията "Нови хоризонти ", която направи първите фотоси от близко на Плутон, обезпечи задоволително данни, с цел да могат експертите да дефинират, че галактиките евентуално са стотици милиони, а не два трилиона, както мислеха до момента, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Просто не виждаме светлина от 2 трилиона галактики " - съобщи ръководителят на проучването Марк Постман.

Предишната идея за 2 трилиона галактики беше направена по данни от телескопа "Хъбъл ". Учени използваха математически модел, с цел да дефинират, че 90 % от галактиките във Вселената са оттатък потенциала на "Хъбъл " да записва забележима светлина.

Сондата "Нови хоризонти " е на път към междузвездното пространство, сходно на "Вояджър " преди нея. Фактът, че е покрай края на Слънчевата система й дава опция са вижда околното небе 10 пъти по-тъмно, в сравнение с от мястото на "Хъбъл ".

"Този тип измервания са извънредно сложни. Много хора са се опитвали да го създадат - изясни съавторът на проучването Тод Лауер. - "Нови хоризонти " ни даде място за наблюдаване, с цел да можем да измерим галактическият оптичен декор по-добре от по всяко време до момента ".

Космическият телескоп на НАСА "Джеймс Уеб " може да помогне на експертите да научат повече, само че изстрелването му беше отсрочено за следващ път поради пандемията от Ковид-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР