Мисия на Агенцията за ядрена енергия (АЯЕ) към Организацията за

...
Мисия на Агенцията за ядрена енергия (АЯЕ) към Организацията за
Коментари Харесай

Мисия на Агенцията за ядрено регулиране у нас заради кандидат-членството на България

Мисия на Агенцията за нуклеарна сила (АЯЕ) към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) посети в сряда АЕЦ " Козлодуй " по отношение на настояването на България да стане член на организацията. То бе направено през октомври 2019 година и в отговор у нас са Нобухиро Мурояу заместител общоприет шеф по ръководство и обмисляне на организацията и още трима нейни специалисти.

Гостите са разгледали машинната и командната зала на V блок, хранилището за отработено гориво и пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000.

Шефът на АЕЦ " Козлодуй " Наско Михов е изтъкнал пред делегацията значимостта на срещата и подчертал значимата роля на интернационалното съдействие за развиването на атомната енергетика. От своя страна Нобухиро Муроя отбелязал положителното равнище на употреба на нуклеарните мощности в българската централа и показал какви са стъпките за формалното влизане на България в организацията.

Проектите за развиване на нуклеарната централа са били показани от Светозар Василев, началник на ръководство " Безопасност " на оператора.

Делегацията получила подробни отговори на въпросите си за разпоредбите за сигурност, спешната подготвеност, съдействието с български и задгранични организации и др.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР