„Мисия „Лаута“ 2“ събра стотици доброволци под тепетата за мегаакцията

...
„Мисия „Лаута“ 2“ събра стотици доброволци под тепетата за мегаакцията
Коментари Харесай

Започна „Мисия Лаута 2“! Стотици пловдивчани запретнаха ръкави в мащабната акция

„ Мисия „ Лаута “ 2 “ събра стотици доброволци под тепетата за мегаакцията по видоизменение на един от обичаните паркове на пловдивчани. Артисти, спортисти, студенти, украински доброволци и доста други се стекоха в съботния ден, с цел да дадат своя принос за по-красива и зелена градска среда.

Събитието бе намерено от кмета на " Тракия " Костадин Димитров, шефа на Оперативна програма " Градини и паркове " и главия редкатор на TrafficNews Парашкева Иванова.

За всички участващи са обезпечени чували, ръкавици и други принадлежности за почистването. Освен това доброволците ще получат вода и сандвичи. А работата пред тях по никакъв начин не е малко след зимния сезон. Десетки дървета са паднали, като някои са изтръгнати безусловно от корен, а други са се пречупили като клечки поради прогнилите си стволове. Обвити, в бръшлян и лиани, те препречват вътрешните пътечки или заплашително стърчат над главите на минувачите.



Припомняме, че две следващи седмици течеше трескава подготовка за този ден. Извършиха се санитарни резитби, като общинските чиновници приготвят падналите през зимата сухи и изгнили дървета и клони за по-лесното им изнасяне към алеите, откъдето да бъдат извозени по време на съботна акция.

В акцията вземат участие: „ Керана и Космонавтите “, Съвместно командване на специфичните сили, Доброволно формирование „ Пловдив 112 “, Аграрен университет –Пловдив, Армейски състезателен карате клуб – Тракия, Армейски състезателен клуб по Таекуон-до Тракия, Спортен клуб по лека атлетика – Локомотив, Боксовите клубове – Локомотив и още десетки други. В акцията се включи и част от екипа на TrafficNews .

Акцията ще завърши в 13 часа, а всички участници ще получат награди и ще чуят вълшебния глас на Керана.

Припомняме, че през октомври бе извършена първата " Мисия Лаута ", в която се присъединила близо 300 доброволци, които с помощтта на бригади от " Паркове и градини " и доброволците от пожарната, натовариха 25 камиона с изсъхнала дървесина.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР