Мисис България Роксана Кирилова се включи в най-голямото благотворително спортно

...
Мисис България Роксана Кирилова се включи в най-голямото благотворително спортно
Коментари Харесай

Мисис България Роксана Кирилова подкрепи инициатива на Race for the Cure в борбата срещу рака на гърдата

Мисис България Роксана Кирилова се включи в най-голямото благотворително спортно събитие в поддръжка на пациенти с рак на гърдата в Европа -  .

В три поредни дни Роксана взе участие с представители на още 20 столици, измежду които Рим, Атина, Прага и Загреб, в благородната самодейност. Всеки можеше да избере по какъв начин да поддържа идеята - с 5 км тичане, 3 км вървене -  в кварталната градинка, парк, на пътеката във фитнеса или в планината поради събитията свързани с Covid19.

„ Щастлива съм, че имах опцията да се включа в тази прелестна самодейност. Подкрепям идеята като жена, майка и носителка на купата Мисис България и имам вяра, че проявената от мен съпричастност ще бъде от изгода на нуждаещите се. Като обществена персона се наемам да разпространявам тази самодейност, с цел да могат повече хора да са съпричастни към проблемите на всички, които се борят с рака, само че и да си спомнят за тези, които са изгубили борбата с този камшик на нашето съвремие “, споделя Роксана Кирилова.

Тя ще подари своя „ Медал на успеха “ на Фондация „ Победи рака " в символ на признателност и почитание към хората, посветили се на тази благородна идея.

В Европа Race for the Cure се провежда от Think Pink Europe, а в България розовата идея става действителност посредством екипа на, член на европейската организация. Всяка година в Европа 500 000 дами са диагностицирани и други 125 000 умират в резултат на това заболяване, ето за какво обезпечаването на средства е от огромно значение. В България е над 4000 дами, които са нечии майки, сестри, дъщери стартират най-тежката битка - да запазят живота си. В тази борба са включени и техните фамилии.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР