Мисис България Мариана Маринова застава начело на благотворителната кампания #One

...
Мисис България Мариана Маринова застава начело на благотворителната кампания #One
Коментари Харесай

Мисис България разтърсващо: Понякога изтръпвам и плача!

Мисис България Мариана Маринова застава отпред на благотворителната акция #One Voice. Тя поведе новите носителки на купата Мисис България 2017 от тазгодишното издание на състезанието на шествие. Тя е дипломат на акцията за България, като част от състезанието "Мисис Свят ". Пред кореспондент на "Шоу " тя споделя в детайли за самодейността против домашното принуждение, както и действителни случки от персоналния й живот и споделени от разнообразни миски по света. 
- Мариана, разкажи ни повече за акцията против домашното принуждение, която подхвана неотдавна? 
- Това е акция за битка с домашното принуждение. Борба мощно казано, тъй като няма да тръгваме на пердах. За момента акцията е осведомителна - нашата съществена цел е да я разпространяваме. Искаме да покажем, че домашното принуждение не е нещо обикновено за фамилията и че не е вярно. Хората, които са жертва на такова нещо, би трябвало бързо да търсят помощ от експерт. Най-важното нещо за човек с подобен проблем е той да го признае първо пред себе си и да не се срами да го направи и пред другите. 
Понякога минават години и човек, който живее в такава атмосфера на принуждение, се затваря в себе си и не дава никакви сигнали отвън къщата си, че е подложен на такова нещо. Това води до съществени прочувствени проблеми при самия човек. Свикнали сме най-често да приказваме за дами, жертви на домашно принуждение, само че и децата също са пострадали, пък за какво не и мъже?! Ние желаеме да обединим гласовете си и кажем: "Това не е редно. Не би трябвало да се търпи ". Жените, които си мислят, че физическото принуждение е самопризнание за безконечна обич - не, не е. Домашното принуждение се трансформира в сериозен проблем 
- "Бий ме, обичам те ", неслучайно съществува тази фраза? 
- Манталитетът на Балканите е подобен, че мъжете имат мощно възприятие за благосъстоятелност, би трябвало постоянно да преобладават, да се покажат. Да упражниш принуждение върху жена не е мъжко. Това "Бий ме, обичам те " в България важи с цялостна мощ. За страдание самите дами се гордеят, когато индивидът до тях ги ревнува до лудост, когато не им дават да приказват по телефона, когато ги наблюдават... Това никога не са признаци на доста огромна обич.  
- Певицата Дебора излезе и показа пред медиите, че е подложена на систематичен физически и душевен тормоз от мъж! Цялото това нещо обаче й навлече единствено негативи и сега лежи в психиатрия!  
- Нейният случай е малко по-различен, тъй като въпреки всичко е обществена персона. По принцип малкия екран не е мястото, където да се вземат решение проблемите на домашното принуждение. По този метод можеш да засилиш злобата на насилника както се получи при нейния случай. В един миг обаче на човек му писва и е подготвен на всичко, единствено и единствено да приключи това нещо. Решила е да приказва обществено и по този метод да опита да се избави от тази връзка. Моите възторженостти, че тя има смелостта да приказва и да се бори. А дали е намерила най-правилния метод - не знам... 
- Но по този метод, когато се приказва обществено, има късмет повече дами в нейното състояние да се осмелят и да подхващат някакво деяние... 
- Дали ще се бият безшумно и скрито у дома, или ще го кажат обществено - не виждам голяма разлика. Така или другояче седиш и живееш в кофти среда. По-добре да излезеш самоуверено напред, да кажеш "Край, стига ". Много постоянно, когато една жена в фамилията е жертва на домашно принуждение, самите деца стават след това агресори. Това оставя дълготраен отпечатък в тяхното схващане и израстване като персони. В тях се заражда такава концепция, че това е вярното отношение на мъжа към дамата. Това са страхотни проблеми върху децата. Мариана и Мари Вачева Има случаи, в които самите родители са насилници върху децата. Бях лице на една интернационална компания преди години, в която съществена линия бяха децата, жертви на домашно принуждение. 
Работих с един дом в България, който е с наложително извеждани от фамилията си деца. Има ужасяващи случаи! Има родители наркомани, проститутки, алкохолици... Домашното принуждение не се показва единствено в биенето на плесници. Психическият тормоз е по-страшен. Темата е супертежка и не е елементарно да се позволи. Много хора споделят, че с тези проблеми би трябвало да се заемат институциите. Преди тях обаче би трябвало ние да го създадем. Много дами изпитват боязън, тъй като са подвластни - Мариана и Мари Вачева
- Освен теб кой различен застава зад тази акция? 
- #One Voice не е българска концепция, а интернационална акция на "Мисис Вселена ". Това е най-големият конгрес за омъжени дами, към който работя от години. Обединената концепция на този конкурс е за домашното принуждение. Вече 8 години организираме огромни конгреси със експерти в разнообразни континенти. Повечето дами, които вземат участие на тези състезания, са били жертви на домашно принуждение и описват персоналните си истории. Чувала съм доста страшни неща от дами от Ирак, Индия, Пакистан - там дамата няма никакви права. Там домашното принуждение е напълно обикновено. Виждала съм жигосани дами.
През 2015 година едно момиче от Афганистан показа покъртителна история, само че, популярност богу, е съумяла да избяга от тази страна. Тя е претърпяла страшни неща - бита е, изнасилвана от братя си, 14-годишна е продадена от родителите си на възрастен мъж, който й става легален брачен партньор... Всяка година на тези конгреси изтръпвам и рева. Това са хора, които са намерили метод да избягат. Това е верният път. По-добре да страдаш 3-4-5 дни, само че това да е краят, в сравнение с да се потискаш цялостен живот. В Южна Африка също има огромен проблем с домашното принуждение. 
Направихме акция и за България и носителките на тази купа през последната година в България я поддържаха. Заснехме една фотосесия и държа да отбележа, че нашата идея на този стадий е единствено осведомителна и цели да разпространява концепцията за домашното принуждение. Ние не събираме пари и по-добре, тъй като се спекулира с това. Имаме концепция с Мари Вачева да създадем агитационен спот, който да се върти по малките екрани и радиа. Ще включим много известни персони от българската поп сцена, актьори, модели и така нататък, а да може гласът ни да бъде чут от доста хора. Моята огромна фантазия е да успеем да създадем в оптимално къси периоди едно предпазено жилище, в което да идват хора, изстрадали от домашното принуждение. В България има такива жилища, само че аз желая да си създадем наше.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР