Мисис България 2012 – Йордана Димитрова завършва специалност Финанси в

...
Мисис България 2012 – Йордана Димитрова завършва специалност Финанси в
Коментари Харесай

Енергията е най-голямата й женска сила: Мисис България 2012 Йордана Димитрова за изкуството на женствеността

Мисис България 2012 – Йордана Димитрова приключва компетентност Финанси в Икономически университет в гр. Варна.

Бизнес-дамата има и тапия по Корпоративно ръководство от Open University London. Йордана Димитрова владее съветски и британски език и е президент на фамилен бизнес.

В кариерата си Йордана Димитрова доближава поста Изпълнителен Директор в областта на недвижимите парцели и капиталовите планове. От тази висока позиция тя се отхвърля и взема решение да стартира изначало, като основава своя компания, профилирана в бизнеса с гурме кофеинови питиета и премиум типове чай. Така трансформира пристрастеността си към кафето в своя работа. Фирмата й взима присъединяване в доста благотворителни начинания, асоциации и дамски бизнес клубове. В персоналния си живот Мисис България 2012 е щастливо омъжена с две деца.

Срещнахме се с нея, с цел да поговорим за това, за което сполучливите работещи дами като че ли не приказват задоволително - женствеността, персоналното време за себе си и силата, която би трябвало да има и ръководи една същинска жена...

- Вие сте финансист по обучение. Разкажете ни какво е значимо да знае за финансите интелигентната работеща жена?

Интелигентната работеща жена почита парите и не се тормози да сбъдва фантазиите си. Избира си работа, която харесва и може сама да изкарва парите си. Казват, че в случай че дамите управляваха финансите – нямаше да има икономическа рецесия. Да, женската ни природа е насочена към детайлите, по-предпазливи сме към поемането на опасности, обмисляме последствията при вземането на решение. Да сме финансово грамотни в днешно време е наложително. Дори младоженците бързо откриват, че ръководството на брачните финанси е значимо за щастието.

 г Личен списък

- С какво се занимавате сега, разкажете ни по какъв начин минава един ваш ден?

Харесва ми яркият облик на актуалната жена. Аз съм и майка, и брачна половинка, и бизнес дама, и световна персона... Живеем в свят, който изисква от нас да съвместяваме доста функции. Да, от време на време е мъчно, провокираме се, изгубваме се - само че пък тъкмо това прави живота ни забавен и трогателен!
 Открийте слънчевата отбрана, която укрепва кожата в дълбочина! Edna предлага Открийте слънчевата отбрана, която укрепва кожата в дълбочина!
Денят ми стартира с благодарствена молитва, йога и чаша ароматно кафе. Вярвам в силата на позитивното мислене и съм поела отговорността за личното си благополучие. Обичам да върша проекти и да пребивавам динамично. С времето се научих заран да си отстранявам време, в което да помисля и вярно да приоритизирам уговорките си за деня. Преди да основа семейство обожавах корпоративния свят и многото контакти, а в този момент оценявам свободата и гъвкавостта на фамилния бизнес. Преди обед работя от у дома –, а следобяд върша работните срещи в офиса.

 г Личен списък

- Всеки има своя формула за балансиране сред кариерата и фамилията. В този ред на мисли, какъв е вашият съвет по отношение на това?

Забелязала съм, че постоянно ние хората си мислим и приказваме едно, а на процедура вършим напълно друго. Например споделяме, че най-важни са ни децата, а не прекарваме време с тях. Казваме, че ни е доста значимо здравето, а пием, пушим и не спортуваме. Да, не е елементарно да балансираме сред кариера и семейство, в случай че не си даваме действителна визия за целите си. Прочела съм доста книги на тази тематика и не един път съм предизвиквала себе си, посещавайки тренинги и семинари.

Любимо ми е следното упражнение:

Подредете по степен на значимост от 1 до 5 във вашия живот следните неща – аз, работа, деца, брачен партньор, другари. След това цяла седмица записвайте по часове на кое какъв брой време сте отделили. Така ще добиете действителна визия кои са същинските ви цели. А по-късно още веднъж ги подредете по значимост, анализирайки по какъв начин в действителност желаете да бъдат и почнете да действате. От персонален опит споделям, че това е развой, лишава време и старания. Но резултатът е баланс и задоволство.

 г Личен списък

- Вие имате 2 прелестни деца – кои са добродетелите, в които желаете да ги възпитате? Какви хора бихте желали да станат те, когато пораснат?

При възпитанието на децата ни със брачна половинка ми на първо място слагаме условията си към нас. Смятаме, че децата порастват като отражение на родителите си и е доста значимо какъв образец ние им даваме. Обичам фамилните вечери с децата вкъщи - приказваме си, споделяме, обсъждаме обстановки, смеем се. Удивително е да погледнеш на света през очите на дете! Има толкоз доста жизнерадност и искра в детските очички, а сърцата им са изпълнени с религия и обич. Житейските уроци, които бихме желали да им предадем, са да имат вяра в себе си, да почитат хората, да ценят другарствата, да не се тревожат, да търсят щастието си, да бъдат признателни, да се радват на живота. Не съм последовател на прекомерно демократичното образование, където родителите са другари на децата и се поставят на едно равнище с тях. За мен фамилията е основополагащото звено при образуване добродетелите на децата и от нас зависи да научим децата си кое е положително, кое е неприятно и да определим границите.

 г Личен списък

- Кои са най-важните полезности, на които би трябвало да бъдат учени дребните момиченца, с цел да се трансфорат в сполучливи, самостоятелни и вдъхновяващи дами съгласно вас?

Уникална е връзката сред майка и щерка! Умилява ме всяка една усмивка на 3-годишното ми момиченце, което към този момент желае да е като мама. Най-важните полезности, на които считам, че би трябвало да ги учим, са да ценят и обичат себе – те са неповторими, неповторими, прелестни! Да се любуват на живота и да го възприемат като пътешестване, а не като съревнование. Да не се ядосват когато нещо не се получава, може би има причина за това, а и доста постоянно всяко зло е за положително. Да не стопират да се развиват, усъвършенстват и да надграждат знанията и уменията си. Да осъзнават силата и многообразието на женската си природа! Да знаят, че женската сила се предава по майчин жанр и за хармонията сред майка и щерка е от значително значение какви са връзките сред майката и бабата.

 г Личен списък

- Коя е вашата най-голяма женска мощ?

Моята най-голяма женска мощ е Енергията! Вече не се боря с живота, не се съпернича с мъжете, не изгубвам време да пострадвам – а се поверявам на интуицията си, предпочитам посоката и завихрям всичко около мен. Осъзнах капацитета и силата на женската ми сила – да сбъдвам с лекост! Затова и в графика ми за деня постоянно има време, отдадено на мен. Зареждат ме хубостта, удоволствията, танцуването, забавна книга или филм, женските практики, природата... Но най-любими са ми срещите по женски с моите приятелки. Вече втора година съм част от един прелестен Женски кръг, който предизвиках и сътворих под въздействието на една завладяваща книга на психолога Лариса Ренар. Уникално е чувството да си част от женски кръг, в който се усещаме чути, разбрани, подкрепени и оценени. Можем да отворим сърцето си и да споделим болката, терзанията, копнежите и фантазиите си – без да се осъждаме, почитайки женските си страсти и чувства. Всяка една наша среща мултиплицира силата ни, въодушевява ни и ни зарежда! Съвсем скоро ми следва да посетя и WOW-семинара на Наталия Кобилкина и Лариса Ренар, който е отдаден навръх тази тематика: „ Кръгът на женската мощ: презареждане “ .

 г Личен списък

- Какво ще пожелаете на читателките на Edna.bg…

Дами, благословия и предизвикателство е да си същинска жена в съвремието ни. Бъдете дамите на новото време – осъзнати, че държат голяма мощ в ръцете си и могат да трансформират света!

Припомни си още:
Кралица! Момиче! Любовница или Хазяйка! Коя си ти? Как да бъдеш Кралицата: практични препоръки от Лариса Ренар Как да бъдеш Момичето: практични препоръки от Лариса Ренар Как да бъдеш Любовницата: практични препоръки от Лариса Ренар Как да бъдеш Хазяйката: практични препоръки от Лариса Ренар
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР