Мишките, които се борят за женски имат по-дебели пенисиМъжките мишки

...
Мишките, които се борят за женски имат по-дебели пенисиМъжките мишки
Коментари Харесай

Мишките, които се борят за женски имат по-дебели пениси
Мъжки

Мишките, които се борят за женски имат по-дебели пениси
Мъжките мишки развиват по-дебел пенис, в случай че порастват към други мъжки, сочи изследване.

Точната причина не е известна, само че се счита, че съревнованието за секс води до разлика във формата на пениса спрямо мишките, които порастват в среда единствено на женски екземпляри, съгласно учените от университета на Западна Австралия.

По-дебелият пенис евентуално води до "по-висока генитална стимулация върху женската", съобщи Гонсало Андре, съавтор на изследване, оповестено в списание „ Proceedings of the Royal Society “.

За разлика от хората, мъжките мишки имат пенис, който е „ осифициран “ („ вкостен “), т.е. има съществуване на кост.

За проучването Андре и неговия екип са употребявали млади мъжки домашни мишки, сложени в две разнообразни среди.

"Едната група мъжки растяха в непосредствена непосредственост до други двама израстващи мъжки, ", описа ученият пред Агенция Франс Прес. Втората група имаше единствено женски в средата си. Когато гризачите са достигнали зрялост, пенисите им са били изследвани и формата и размерът им са били съпоставени. Мишките, израстващи измежду други мъжки от най-ранна възраст, "притежават по-дебел осифициран (вкостен) пенис", сподели Андре.

Екипът се майтапи, че това е поради удовлетворението на дамите. Потенциалните им партньорки могат да предпочетат "мъжът, който е най-добре оборудван да подтиква женската по време на чифтосване", сподели Андре.

Но това е единствено една догадка и е належащо в допълнение изследване, твърди екипът.

Резултатите, добави Андре, нямат никакви стойности при проучването на гениталната форма при хора.

"Резултатите ни не могат да бъдат годни за хората, защото структурата, която гледаме, не съществува при нас", сподели той.

Древен предходник на приматите е имал пенис кост, само че човешкото родословие го е изгубило в хода на еволюцията. Братовчедите примати, като шимпанзетата и горилите, към момента имат осифициран пенис. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР