Мишки, хранени с мазни храни в продължение на 30 седмици,

...
Мишки, хранени с мазни храни в продължение на 30 седмици,
Коментари Харесай

Мишки изпаднаха в депресия след преяждане с мазна храна

Мишки, хранени с мазни храни в продължение на 30 седмици, демонстрират признаци на меланхолия, тревога и Алцхаймер.

Евтината, леснодостъпна и мощно модифицирана храна, която консумираме прекалено много, е нездравословна за нас. Интересно ново изследване върху мишки удостовери трайната догадка, че храните с високо наличие на мазнини и захар и утежняването на когнитивните функционалности, като да вземем за пример заболяването на Алцхаймер, са свързани.

" Затлъстяването и диабетът повреждат централната нервна система, изостряйки психологичните разстройства и когнитивния крах. Доказахме това в нашето проучване с мишки " , споделя Лариса Бобровска, невролог и биохимик от Университета на Южна Австралия.

" Добре знае се, че хроничното затлъстяване и захарният диабет вид 2 постоянно се свързват с заболяването на Алцхаймер, дружно с доста други съпътстващи болести, в това число сърдечносъдови болести и бъбречна дисфункция ", написа екипът в новия си документ. " Освен това затлъстяването и диабетът вид 2 от ден на ден се свързват с нарушената функционалност на централната нервна система, като изострят психиатричните и когнитивните разстройства, в това число разстройствата на настроението, когнитивния крах и деменциите. "

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР