Периодичното гладуване може да подобри паметта на хората с болестта на Алцхаймер

...
Мишки, хранени по време на ограничен период от време от
Коментари Харесай

Мишки, хранени по време на ограничен период от време от екип от Медицинския факултет на Калифорнийския университет в Сан Диего, показват подобрения в паметта и по-малко натрупване на амилоиди върху мозъка (лепкави плаки, които могат да причинят смъртта на клетките).

Авторите на изследването казаха, че е вероятно констатациите да доведат до клинично изпитване при хора.

Старшият автор Паула Десплатс, a професор по невронауки в университета, каза, че отдавна се предполага, че смущенията във вътрешния биологичен часовник са резултат от невродегенерация при хора с Алцхаймер – но може да е точно обратното.

Това ги прави „обещаваща цел за ново лечение на Алцхаймер“, добави тя.

Изследователите са хранели мишките в рамките на шестчасов прозорец всеки ден, което би се равнявало на 14-часов дневен прозорец на гладуване за хора.

Установено е, че донанемаб забавя Алцхаймер и приветства „повратна точка в борбата срещу болестта“

В сравнение с мишките, на които е осигурена храна по всяко време, животните на ограничен график са имали по-добра памет, били са по-малко хиперактивни през нощта, спазвали са по-редовен график на сън и са имали по-малко смущения по време на сън, според проучването.

Тестовите мишки също така се представят по-добре при когнитивните оценки от контролните мишки.< /p>

Прочетете повече от Sky News:
ЯМР сканирането може „значително“ да намали смъртните случаи от рак на простатата
Свинският бъбрек продължава да работи в човешкото тяло повече от месец
Пробив в изследването на древния живот, както ДНК, извлечена от 2900-годишна дворцова тухла

Надяваме се, че констатациите могат лесно да бъдат възпроизведени в клинично изпитване, тъй като се съсредоточават върху промяна в начина на живот, а не върху лекарство.

" Ограниченото във времето хранене е стратегия, която хората могат лесно и незабавно да интегрират в живота си“, каза г-жа Десплат.

„Ако можем да възпроизведем нашите резултати при хора, този подход може да бъде лесен начин за драстично подобряване живота на хората, живеещи с Алцхаймер, и тези, които се грижат за тях."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР