Мишел Платини отдавна напусна България, но със сигурност феновете у

...
Мишел Платини отдавна напусна България, но със сигурност феновете у
Коментари Харесай

Мишел Платини: Истинските фенове на ЦСКА искаха да ме убият


Мишел Платини от дълго време напусна България, само че сигурно почитателите у нас не са го не запомнили. И най-много тези, които обичат ЦСКА, защото бразилецът изигра най-силните си мачове с „ алената “ фланелка. Звездния му момент бяха двата гола при успеха над Левски с 3:1 на „ Герена “ през 2011 година Нападателят игра по българските терени шест години, като е обличал още екипите на Черноморец, Лудогорец и Славия. Записа 106 мача и 40 гола в "А " група, стана притежател на Купата на България и Суперкупата с ЦСКА.

След завръщането си в Бразилия в края на 2014 година продължи да играе, като смени няколко тима от по-ниските дивизии. Вече е на 37 година, само че не се уморява да вкарва голове, въпреки и в четвърта дивизия за Сосиедад Еспортива до Гама. Пред Gong.bg Мишел Платини приказва за проблема с двата тима с името ЦСКА, за България, за коронавруса и бъдещето си.

„ България доста ми липсва. Сигурен съм, че един ден още веднъж ще върна във вашата страна. Имах доста хубави моменти, само че най-прекрасният е обвързван със сина ми Лоренцо. Той се роди в София и скоро ще му опиша за България и местата, на които съм бил. За страдание нямам български паспорт, тъй като направих трансфер в Румъния и изгубих тази опция.

Оставих доста другари в България, с някои още подкрепям връзка. Сред тях са Борис Галчев и Тошкито – по този начин се обръщам към Тодор Янчев “, разкри Платини.

 Мишел Платини
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР