Мишел Платини е арестуван като част от разследване по избора

...
Мишел Платини е арестуван като част от разследване по избора
Коментари Харесай

Арестуваха Мишел Платини

Мишел Платини е задържан като част от следствие по избора на Катар за хазаин на Световното състезание през 2022 година Сутринта някогашният президент на УЕФА футболист е бил отведен от униформени и е арестуван в постройката на Службата за битка с корупцията, която се намира в парижкото предградие Нантер.

По случая е бил разпитан и Клод Гуон, който е някогашен началник на кабинета на Никола Саркози по времето му на президент на Франция. Изданието Mediapart оповестява, че Катар е предложил необикновен бонус на ФИФА от 100 млн. $ при положение, че завоюва домакинство на международното. като началник на европейския футбол, Платини по това време беше и вицепрезидент на ФИФА, която се ръководеше от Сеп Блатер.

През 2015 година Платини и Сеп Блатер бяха изхвърлени от футбола за период от 8 години. Двамата бяха приети за отговорни в спор на ползи, погрешно счетоводство и отвод за съдействие на проверяващите. В последна сметка глобата на Платини беше понижена на половина от Етичната комисия към ФИФА. Тя изчита през октомври, а в изявление за " Ню Йорк таймс " през предходната седмица, французинът разгласи, " Ще се върна ".

Миналата година Платини разгласи, че е бил оневинен от швейцарските управляващи. Френската футболна легенда добави, че е станал жертва на скрит план за изхвърлянето му от футбола.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР