Мис Вселена Индонезия: Състезателките се оплакват от сексуален тормоз

...
Няколко кандидатки Мис Вселена Индонезия обвиниха организаторите в сексуално насилие
Коментари Харесай

Няколко кандидатки Мис Вселена Индонезия обвиниха организаторите в сексуално насилие в полицейски жалби.

Състезателите бяха помолени да свалят горнищата си за "проверки на тялото" и снимки два дни преди финала на 3 август, каза един от техните адвокати.

Конкурсите за красота са разрешени в Индонезия, но организаторите внимават да не обидят консервативното общество.

През 2013 г. конкурсът "Мис Свят" отмени своите бикини кръг, когато беше организиран в предимно мюсюлманската нация.

Полицията в столицата Джакарта каза, че оплакванията ще бъдат използвани като основа за „по-нататъшно разследване“.

Сексуалното насилие се наказва с до 15 години затвор според индонезийското законодателство.

Мелиса Анггреени, която представлява трима кандидати, потвърди жалбата пред BBC News Indonesia. Тя каза, че много други жалбоподатели ще се явят.

Агенция Ройтерс съобщи, че шестима кандидати са подали жалби в полицията.

Организаторите са казали на кандидатите, че проверките на тялото имат за цел "да изследват всички белези, целулит или татуировки по телата им", каза г-жа Anggraeni пред AFP.

Организацията Мис Вселена Индонезия ще разследва обвиненията, каза нейният собственик, индонезийската знаменитост Попи Капела, каза в изявление.

Глобалната организация Мис Вселена също каза това разглежда въпроса и че приема обвиненията в сексуално неуместно „много сериозно“. лицата им в предаванията, за да защитя самоличността им.

"Като жена чувствам, че правата ми като жена са били нарушени и това ме засегна психически . Имах проблеми със съня поради прекомерно мислене“, каза една от жените.

Докато прегледите на тялото бяха извършени в затворена стая, присъстваха няколко мъже, каза жената.

Вратата също не беше напълно затворена, давайки възможност на хората отвън да видят какво се случва, каза тя.

Мария Харфанти, бивша Мис Индонезия, която завърши трета на Мис Свят 2015, каза, че прегледите на тялото са нормални в страната, но обикновено от състезателите не се иска да се събличат голи.

Г-жа Харфанти каза, че организаторите често искат ИТМ или индекс на телесна маса на състезателките, за да проверят телесните им пропорции.

Мис Вселена , което сега е на своето 73-то издание, е популярно в Югоизточна Азия, особено в Индонезия, Филипините и Тайланд, където победителите стават знаменитости и влиятелни лица в социалните медии.

Настоящият му собственик е Ан Джакраютатип, тайландска транссексуална жена и медиен магнат, която се стреми да обнови марката, за да я направи по-приобщаваща, като позволи на омъжени жени, транссексуални жени и самотни майки да се състезават.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР