Мирослава Ценова от малкото село Боденец, край Мездра, успя да

...
Мирослава Ценова от малкото село Боденец, край Мездра, успя да
Коментари Харесай

Да сбъднеш мечтата си – от село Боденец до бутик в Милано

Мирослава Ценова от дребното село Боденец, край Мездра, съумя да сбъдне детската си фантазия – откри своя бутик и наложи своя фешън линия в столицата на модата Милано. Това оповестиха от община Мездра.

Пътят на 36-годишната жена не е посипан единствено с цветя и рози. Мирослава приключва главно обучение в учебно заведение " Св.св. Кирил и Методий " в Мездра. Мечтата ѝ е да се занимава с мода, по тази причина отива в Техникума по текстил и облекло във Враца. Там учи моделиране и конструиране на облеклото.

" Аз съм селско чедо. Вълшебното детство мина на село. Благодарение на баба ми, която за жалост към този момент не е сред живите, на 5-6 години, можех да употребявам крачната машина в къщи. Плетях и бродирах, както и помагах в целия развой по изработването и боядисването на домашната прежда ", споделя Мирослава Ценова.

През 2000 година тя взе участие в националния конкурс " Мода и време " в Шумен. Печели първа премия в раздел " Авангардна мода ". Започва работа в известно фешън ателие в София, като по едно и също време с това учи снимка.

Практиката в ателието ѝ дава доста – минава през безусловно всички процеси на разработване на облеклото - шиене на копчета, гладене, разработване на илици. Дават ѝ опция да създаде и някои от личните си хрумвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР