Мирослава Минчева спечели златен медал на пистолет (жени) по време

...
Мирослава Минчева спечели златен медал на пистолет (жени) по време
Коментари Харесай

Минчева и Димитров триумфираха на пистолет на държавното първенство

Мирослава Минчева завоюва златен орден на револвер (жени) по време на държавното състезание по спортна пукотевица с пневматично оръжие, което се организира в Търговище.

Състезателката от локалния клуб Светкавица, която е европейска вицешампионка за девойки в тази дисциплинираност, победи във финала с резултат 238,6 точки. Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева (Софарма), водеше след квалификациите с 572 точки, само че остана втора в крайното нареждане с край от 237,3. Бронзовото отличие остана за Гинка Дачева (Снайпер-92) с 211,9 точки.

Една от фаворитките Антоанета Бонева (Светкавица) приключи четвърта със 191,3 точки. В дисциплината с най-вече участници - револвер, мъже, първенец стана също представител на домакините от Светкавица (Търговище) - Радослав Димитров, с край от 239,0 точки. Среброто е за любимеца Самуил Донков (АП Спорт) с 237,0, а призовата тройка добави Христо Ненов (Стрелба) с 211,6 точки.

На пневматична пушка (мъже) завоюва Антон Ризов (Тракия) с край от 245,6 точки, следван от Добрин Буров (Етър-100) с 240,1 и Боян Йорданов (Снайпер-92) с 218,2 точки. В държавния шампионат вземат участие 200 състезатели от 16 клуба от цялата страна.

фотография: targovishtebg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР