Мирослав Василев е тазгодишният носител на статуетката Златната Богиня. На

...
Мирослав Василев е тазгодишният носител на статуетката Златната Богиня. На
Коментари Харесай

Връчиха на Мирослав Василев „Златната Богиня”

Мирослав Василев е тазгодишният притежател на статуетката „ Златната Богиня ”. На публична гала в родния град на Апостола кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов тържествено връчи влиятелната премия на града на Мирослав Василев -хореограф, фолклорист, възпитател.

По традиция високото отличие се сервира в навечерието на 18 юли - рождената дата на Васил Левски и празника на Карлово. Присъжда се на дейци от общината, страната и чужбина, свързали творчеството и активността си с подбалканския град.

Първият лауреат е английската писателка и историчка Мерсия Макдермот. Тазгодишният притежател Мирослав Василев е най-младият собственик на статуетката „ Златната Богиня ”. Пред стотици карловци на централния площад и посетители на Карлово 33-годишният хореограф съобщи: „ Посвещавам това извънредно самопризнание на моите възпитаници, учители и сътрудници, на танцьорите от отбор „ Розова котловина ”. Зад тази премия стоят хората и институциите, с които сме дружно. Нашата работа е групова и постигнатите триумфи са общи. От всички национални и интернационалните награди това е най-ценното отличие, тъй като идва от сродните ми карловци. Благодаря за номинацията, за поддръжката на приятелите и фамилията ми ”, добави той. „ Чуха се доста скъпи думи - памет, признателност, почтено ходене измежду огромните имена - всеки самичък и всички дружно ”, сподели в умозаключение водещата на церемонията, актрисата Силвия Лулчева.

Мирослав Василев е приключил с отличие Държавното хореографско учебно заведение в София и АМТИИ - Пловдив, докторант в Института за етнология и фолклористика при Българска академия на науките. Работил е като музикален редактор и водещ на фолклорни излъчвания в стратегия „ Хоризонт ”. Редактор е на книгата „ Кой кой е в българската национална музика ” и вестник „ Фолклорен небосвод ”. От 2013 година управлява отбор „ Розова котловина ” и основава детско-юношеския състав към него. Той основава най-голямата танцова школа в община Карлово, в която се образоват и възпитават над 100 деца и младежи в духа на българския национален танц. Два пъти месечно Мирослав Василев показва своя авторска графа „ Наследници на песента ” в предаването „ Семейно радио ” по стратегия „ Христо Ботев ”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР