Мирослав ТеневФейсбук Промяната е позор!Ако не следите какво правят провалените

...
Мирослав ТеневФейсбук Промяната е позор!Ако не следите какво правят провалените
Коментари Харесай

Мирослав Тенев: Промяната е позор!

Мирослав Тенев

Facebook

Промяната е срам!

Ако не следите какво вършат провалените инцидентно попаднали във властта дилетанти с купени харвардски дипломи на изпроводяк, ще ви обобщавам в резюме някои знакови техни дейности, които са рисково нездравословни за страната:

1/. Министерският съвет в оставка утвърди искане за определяне на противоконституционност на наредбата на §22 от Преходните и заключителните разпореждания на ЗИД на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, обнародван в Дъждовни води, бр. 52 от 05.07.2022г., с който се лимитира опцията Министерският съвет в оставка да приема устройствени правилници на органите на изпълнителна власт, т. е. да уволнява и назначава на изпроводяк!

2./ Въпреки възбраната, за което загатнах в т.1/ държавното управление в оставка сътвори Институт за стратегически разбори и прогнози към министъра на финансите, нещо като стратегическият институт със началник сътрудник Майстора, който сътвори Румен Радев, т.е. Асен кадрува тежко на изпроводяк и още веднъж в прорез със закона… И нямаше да жегвам тематиката, в случай че последствията от това кадруване не бяха пагубни за България…

Ето малко обстоятелства:

Нарушението се случва по самодейност на правосъдния министър, в осъществяване на съдружните претенции на Демократична България и ще даде повече власт точно на „ техния “ правосъден министър, който тотално се провали с фиксацията си Иван Гешев, да разпределя пари, посредством възлагането на поръчки. С смяната в устройствения устав на Министерство на финансите обвързвано се промени и този на Министерството на правораздаването, забележете в нарушаване на Закона за бюджета, в чиято последна актуализация Народното събрание забрани на държавното управление в оставка да трансформира устройствени правилници на министерства до 31 август тази година!

С смяна в Устройствения устав на МФ се закрива Дирекция „ Съдебна отбрана “, която провежда държавното посланичество по търговски и капиталови каузи против България в интернационалните арбитражни съдилища и разпорежда на задгранични правни компании действителното посланичество на страната. Важно е да бъде регистрирано, че досега, към този момент повече от 10 години, България няма изгубено дело, а адвокатските фирми, с които се работи, са с успеваемост в представителството от 81% и 72% (спечелени дела). Тук с изключение на закона се нарушава един главен управнически принцип, че в случай че нещо работи добре, то не се пипа!

Толкова ли нямаше какво да подобрят в системата, че се хващат тъкмо за това?

На пръв взор звучи нелогично, само че вижте обстоятелствата и ще разберете прогнилата логичност и схемаджийството на смяната:

Предвижда се изборът на адвокатските фирми и вървящото с това погашение на възнаграждения да бъде реализирано от правосъдното министерство (разбирайте ДБ). Залага се страната да промени тактиката си и вместо да отхвърля виновност, да води каузи и да ги печели като забележете стартира да подписва съглашения с ищците! И тъй като ще се търсят съглашения, вместо да се водят борби, да се приготвят експертизи и да се вършат следствия, отсега нататък няма да се желаят толкоз опитни адвокатски фирми, а вместо това, представителството ще се разпорежда на няколко български правни компании (тук разбирайте още веднъж Демократична България, само че и смяната и адвокатските фирми към Киро, Лена и Никола). Така страната няма да може да се хвали, че печели каузи, само че ще тръби, че не е губила каузи (Кирчовска логика)! Накрая, както с всичко на смяната, като теглим чертата излиза, че страната ще заплаща повече общо по споразуменията и за юристите, вместо да заплаща единствено за юристи (които печелят), НО забележете това ще остава ТАЙНА, тъй като споразуменията ще вървят с ангажимент за конфиденциалност!

Намирате ли нещо общо с проблема „ Джемкорп “ и газовите покупко-продажби на смяната?

Аз да!

Накрая ще обясня всичко, което се случва с две фрази, а точно:

В момента тече дело за 153 000 000 EURO против България, което е в заключителната си фаза, предстоят кръстосани разпити на очевидци и забъркани страни, тече и още едно дело в сходна фаза с веществен интерес 850 000 000 EURO.

В същото време имаме държавно управление, което е в оставка залага стратегическа смяна в устройството на държавния уред в нарушаване за възбраната, която Народното събрание гласоподава с последната актуализация на бюджета, с цел да защищити страната точно от такива безобразия!

3./ Министерският съвет в оставка гласоподава трима заместник-председатели на Национален статистически институт и освободи един от актуалните заместник-председатели!

4./ Министерският съвет в оставка гласоподава промени и допълнения в Устройствения устав на Изпълнителната организация по горите още веднъж в нарушаване на възбраната, която Народното събрание гласоподава с последната актуализация на бюджета!

5/ Забележете Министерският съвет в оставка утвърди и стратегия за съдействие със Социалистическа република Виетнам в областта на културата!

(не, че имам нещо срещу, само че това ли са евроатлантиците на България?)

Това са безобразия, които се правят в нарушаване на закона от държавно управление в оставка на изпроводяк!

Гешев, спиш ли?

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР