Мирослав Скържипчински подаде оставката си като президент на Полската тенис

...
Мирослав Скържипчински подаде оставката си като президент на Полската тенис
Коментари Харесай

След позициите на Швьонтек и Хуркач: Президентът на полската федерация подаде оставка


Мирослав Скържипчински подаде оставката си като президент на Полската тенис федерация, откакто бе забъркан в скандал със полов тормоз, по който се изрекоха даже най-големите звезди на страната – Ига Швьонтек и Хуберт Хуркач.

Скържипчински бе упрекнат от някогашната състезателка Катаржина Котула, че е „ полов див звяр “ и неведнъж го е показал в интервала, в който тя е упражнявала като дете. Други тенисистки също свидетелстваха, само че избраха да запазят анонимност.

Водещите имена в спорта при мъжете и дамите в Полша поддържаха потърпевшите:

„ Като сегашен водач на женския тенис няма по какъв начин да замълча по някои избрани тематики, “ сподели Швьонтек в дълго мнение, в което разясни, че при коментирането на тематиката би трябвало да бъдем тактични към жертвите. В същото време тя уточни, че не е нейна работа да води следствието, само че може да употребява статута си, с цел да призове всеки, който се нуждае от помощ, да я потърси.

Хуркач добави: „ Подкрепям всички дами и жертви на тормоз. Никой треньор или ментор не трябва да употребява силата и позицията си по отношение на другите. Всяка експанзия, както в спорта, по този начин и отвън него, би трябвало да бъде осъждана и наказвана. “

„ Надявам се управляващите да реагират на данните, които засягат ръководителят на Полската тенис федерация. Заставам с всички жертви на тормоз. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР