Мирослав Писов, един от петимата полицаи, осъдени вчера от ВКС

...
Мирослав Писов, един от петимата полицаи, осъдени вчера от ВКС
Коментари Харесай

Единият от осъдените полицаи за Чората вече се предаде


Мирослав Писов, един от петимата служители на реда, наказани през вчерашния ден от Върховен касационен съд на 7 години затвор, се съобщи в полицията в Благоевград, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Писов дойде с джип със собствен другар, откакто даде брифинг пред репортерите, влезе в полицията, след къс диалог със следовател се върна до колата, взе си сак с облекла и влезе още веднъж в постройката на ОДМВР, съобщи БГНЕС.

„ Не зная дали тук или в прокуратурата би трябвало да се явя.

Това, което се желае от нас, ще го създадем – да се явим, както разбрахме от медиите и от другите хора, че е належащо да ни задържат и да ни приведат в осъществяване на политическото решение на Лозан Панов. Да е жив и здрав “, сподели Писов.

Той дефинира присъдата като политическа: „ Идват евроизбори и групата на Лозан Панов би трябвало да направи тъй че през решенията, които те взимат, да взема държавната власт принудително. Те желаят да я вземат принудително, тъй като не могат да я вземат с избори. Ние сме представители на българската страна, ние сме представители на Министерство на вътрешните работи.

Ние не сме наказани персонално като хора, а какво е неоправдателното решение, не знаем, те не желаят да го дадат.

Ние по какъв начин да апелираме това нещо, те не желаят да го дадат. Нашите юристи не могат да получат решението, с цел да го апелираме пред основния прокурор и пред Върховен касационен съд.

Искаме да забележим какво е това решение! Вчера Боби го задържат, без да знаем какво е това решение.

Аз получих телефонно позвъняване, това е телефонна присъда. Казаха ми да се явим, с цел да ни задържат. Защото имало някакво решение, само че и те самите не знаят, те не са и длъжни…

Как могат да подозират, че ние можем да се укрием, в случай, че ние 14 години се отзоваваме на всяко тяхно повикване в правосъдна зала.

Всеки един жител може да бъде подложен в тази обстановка, съобщи Писов. Какво е това правосъдие, в случай, че един човек споделя за мракобесие. Ние нямаме проблем, ще влезнем, ще изтърпим цялото наказване, ще отстояваме да излезе цялото дело в интернет, с цел да се види “, изясни Писов.

Според него това решение е все едно да осъдиш 17 български професори, които са споделили, че гибелта на лицето няма връзка с действието на служителите на реда.

„ Лозан Панов правосъден доктор ли е или се явява като моралния наставник на страната “, попита Мирослав Писов.

Той изясни, че Янко Граховски в сряда ще пристигна от Германия, с цел да се съобщи.

„ Сега като вляза вътре ще кажа: „ Идвам, с цел да се предам, тъй като ме преследват, без да знам, че ме преследват. И не желая да се прикривам.

Боби/Борислав Механджийски-б.р./ е в следствения арест. Те са споделили, че би трябвало всички петима да сме тук да ни задържат, с цел да могат да ни предадат. Ама ти не съдиш петима като един човек. Такава групова присъда няма в правораздаването “, оплака се Писов.

Според него това правораздаване е проявление на мускули.

А този тънък опит на използване на мощ за завладяване на властта в страната е нов за Европа.

Ще се обърнем с цел да кажем всичко, което знаем. Леко подсказах за катедралата, съдията на този свят се споделя Иисус Христос, а не Лозан Панов. Ние бяхме част от едно мероприятие, при което една вечер някой на три ракии се сетил да прави нещо против страната “, приключи Писов.

БГНЕС напомня, че Върховният касационен съд излезе с дефинитивно решение за присъдите по делото за гибелта на Ангел Димитров – Чората. Решението магистратите са взели късно нощес. По 7 години затвор получават петимата, упрекнати за гибелта на Ангел Димитров – Чората. Това са Мирослав Писов, Георги Калинков, Янко Грахофски, Иво Иванов и Борис Механджийски.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР